Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česko sa lúči s domácim šampionátom už v skupine. Ďalej idú Nemci a Dáni

Z pražskej základnej A-skupiny sa do semifinále majstrovstiev Európy futbalistov do 21 rokov v Česku dostali reprezentanti Dánska a Nemecka.

23.06.2015 22:50
nico schulz, kevin volland, nemecko, Foto: ,
Radosť Nica Schulza po tom ako skóroval do siete Česka.
debata

Boje v „áčku“ vyvrcholili v utorok večer od 20.45 h. Z prvého miesta napokon postúpili mladí severania. Tí na Letnej zvíťazili nad rovesníkmi zo Srbska 2:0 po presných zásahoch Rasmusa Falka z 21. a Viktora Fischera zo 47. min.

Dramatickejšie bolo stretnutie v Edene medzi Čechmi a Nemcami (1:1), hoci po úvodnom dejstve to tak rozhodne nevyzeralo. V prvom polčase totiž okrem gólov chýbali aj šance. To sa však zmenilo zakrátko po prestávke. V 47. min Martin Frýdek rohovým kopom našiel hlavu českého kapitána Jakuba Brabca, jeho pokus rovnako hlavičkou z bránkovej čiary vytesnil Julian Korb. Chvíľu na to Jiří Skalák zvnútra šestnástky mieril len tesne mimo pravej žrde nemeckého gólmana Marca-Andrého ter Stegena. Čo sa nepodarilo Čechom, vyšlo v 54. min Nemcom, keď sa strelecky presadil Nico Schulz. V 68. min striedajúci Ladislav Krejčí zužitkoval vynikajúci center Ondřeja Petráka z pravej strany a vyrovnal na konečných 1:1.

Domáci hráči predviedli v druhom polčase výborný výkon plný nasadenia, vpred ich hnalo 18 068 divákov v Edene. Na postup do semifinále „malého Eura“ im to síce nestačilo, ale pokiaľ sa v stredu z moravskej základnej B-skupiny pozrú ďalej Angličania, budú môcť Česi ešte zabojovať v play-off o účasť na budúcoročných olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro.

Česko „21“ – Nemecko „21“ 1:1 (0:0)
Góly: 66. L. Krejčí – 55. Schulz

Dánsko „21“ – Srbsko „21“ 2:0 (1:0)
Góly: 21. Falk, 47. Fischer

debata chyba
Viac na túto tému: #česká futbalová reprezentácia do 21 rokov #ME do 21 rokov #nemecká futbalová reprezentácia do 21 rokov