Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruskí fanúšikovia chcú vybrať milióny a vyplatiť trénera Capella

Ruskí fanúšikovia sa chcú silou mocou zbaviť trénera futbalovej reprezentácie Fabia Capella, pod ktorého vedením zborná v nedeľu prehrala 0:1 s Rakúskom a vzdialil sa jej postup na majstrovstvá Európy.

16.06.2015 20:25
Fabio Capello Foto: ,
Fabio Capello.
debata

Časť priaznivcov odštartovala na internete kampaň, ktorej cieľom je vybrať 21,4 milióna eur a s pomocou tejto sumy vyplatiť talianskeho kouča zo zmluvy. Šesťdesiatosemročný Capello má lukratívny kontrakt až do majstrovstiev sveta v Rusku v roku 2018.

„Veríme, že všetci, ktorým nie je osud ruského futbalu ľahostajný, sú sklamaní poslednými výkonmi národného mužstva. Prieskumy ukazujú, že väčšina fanúšikov chce, aby Capello odišiel,“ píše sa vo vyhlásení iniciátorov akcie na webe nazvanom „Fabio, go home“.

Podľa ruských médií je Capellov osud na lavičke tak či tak spečatený. Naznačil to ruský minister športu Vitalij Mutko. „Už sme urobili určité rozhodnutia týkajúce sa Capellovej budúcnosti. Ešte je tu ale výkonný výbor Ruského futbalového zväzu,“ uviedol Mutko. Zasadnutia výkonného výboru 24. júna sa chce sám zúčastniť.

Bývalý tréner AC Miláno, Realu Madrid, Juventusu či anglickej reprezentácie vedie zbornú od roku 2012 a prebojoval sa s ňou na minuloročný svetový šampionát v Brazílii. V kvalifikácii majstrovstiev Európy majú Rusi po šiestich zápasoch osem bodov a sú v skupine za Rakúskom (16 bodov) a Švédskom (12).

Na šampionát postúpia prvé dva tímy z každej z deviatich skupín a najlepšie mužstvo z tretích miest. Zvyšných osem celkov na tretích miestach sa stretne v baráži.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Fabio Capello