Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blatter zmenil FIFA v totálnu anarchiu, kritizuje Maradona

Bývalý slávny futbalista Diego Maradona ostro skritizoval predsedu FIFA Seppa Blattera.

05.05.2015 12:38
Diego Maradona Foto: ,
Diego Maradona.
debata

Podľa niekdajšieho argentínskeho reprezentanta nevie sedemdesiatdeväťroč­ný Švajčiar vôbec nič a svetová futbalová federácia sa pod jeho vedením zmenila v totálnu anarchiu. Maradona aj preto bude v májových prezidentských voľbách podporovať Blatterovho protikandidáta, jordánskeho princa Alího bin Husajna.

„Keby som neveril, že Alí bude dobrým prezidentom, tak by som tu nebol,“ povedal Maradona na ázijskom fóre Soccerex blízko jordánskej metropoly Ammán. „Ako futbalový svet vie, vnútri FIFA vládne totálna anarchia. Jediný človek rozhoduje o všetkom, hoci nevie vôbec nič. Preto je čas na zmenu a aj vlastní kolegovia by mu mali odporučiť odchod,“ doplnil kapitán majstrov sveta z roku 1986.

Blatter, ktorý sa usiluje o piaty prezidentský mandát za sebou, vraj dlhodobo škodí futbalu. „Od svojho príchodu už napáchal dosť škody. Je čas, aby odstúpil a nechal nás, ktorí sme pri plnej sile, aby sme renovovali futbal,“ vyhlásil päťdesiatštyriročný Maradona.

Tiež sa mu nepáčili kontroverzné rozhodnutia FIFA o voľbe usporiadateľov pre MS v roku 2018 (Rusko) a 2022 (Katar). „Blatter sa bojí, že pri krájaní torty zostane bez svojho podielu. Ja som hral na štyroch svetových šampionátoch a toto ma uráža. Behal som za loptou, ale Blatter sa ženie za šampanským,“ dodal bývalý záložník Barcelony či Neapola, ktorý naposledy pred tromi rokmi trénoval klub Al Wasl zo Spojených arabských emirátov.

Proti Blatterovi sa 29. mája vo voľbách vedľa Bin Husajna postaví tiež bývalý portugalský reprezentant Luís Figo a predseda holandského futbalového zväzu Michael van Praag.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sepp Blatter #Diego Maradona