Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najbližšie do pohárového finále má Trenčín

Zo semifinalistov majú k nemu najbližšie. V utorok od 17.30 sú odvety, ktoré rozhodnú o účastníkoch finálového zápasu. Uskutoční sa 1. mája na novovybudovanom štadióne v Poprade.

21.04.2015 10:00
Trenčín, radosť, gól Foto: ,
Futbalisti Trenčína sa tešia z gólu.
debata

Trenčania nastúpia na utorňajšie stretnutie v najväčšej pohode nielen preto, že si pred dvoma týždňami vypracovali dvojgólový náskok, ale formu potvrdili aj v uplynulom ligovom kole proti Trnave, ktorú zdolali 1:0. Kým oni vedú tabuľku, ich súper, banskobystrická Dukla, je na jej dne. Rusnákovi zverenci v závere prvého semifinálového stretnutia inkasovali v Trenčíne druhý gól a ten podľa trénera už s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodol. „Keby zostal stav 1:0, bola by odveta pre nás ešte zaujímavá,“ vravel Štefan Rusnák.

Trenčania síce v prvom zápase nepodali najlepší výkon, ale napriek tomu mali jasnú prevahu a ich náskok mohol byť pred odvetou podstatne vyšší. S Duklou neprehrali takmer tri roky.

Dramatickejšia zápletka sa ukazuje v druhom súboji. V ňom majú lepšiu východiskovú pozíciu futbalisti z Dunajskej Stredy, ktorí vyhrali doma Štepanovského gólom v úvode zápasu. Ani oni, ani Seničania však aktuálne neprežívajú najlepšie obdobie. Senica nevyhrala v dvoch uplynulých ligových zápasoch, Dunajská Streda dokonca v štyroch.

V prospech Seničanov bude hovoriť domáce prostredie, v ktorom pred vyše týždňom prišli o úspešnú sériu a podľahli po 11 mesiacoch (zdolala ich Žilina). V domácej odvete s tímom zo Žitného ostrova si veria.

„Prehra 0:1 nič neznamená. Doma máme silu na to, aby sme zvíťazili viac ako o jeden gól,“ zdôraznila na klubovom webe jedna z domácich opôr Filip Hlohovský.

Ani v semifinále sa nepredlžuje, ak by nebol po 90 minútach známy postupujúci, príde na rad penaltový rozstrel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovnaft cup #DAC Dunajská Streda #FK Senica