Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlatan bude pre svoj podrezaný jazyk do konca sezóny viac stáť ako hrať

Zlatan Ibrahimovič si vo francúzskych futbalových súťažiach nezahrá štyri zápasy ako trest za kritiku rozhodcu v marcovom zápase svojho Paríža Saint-Germain s Bordeaux.

10.04.2015 09:40
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič.
debata

Dištanc začne platiť až od budúceho týždňa, preto švédsky útočník bude svojmu tímu k dispozícii v sobotňajšom finále Ligového pohára s Bastiou.

Ibrahimovič bol po predmetnom ligovom súboji v Bordeaux frustrovaný z prehry 2:3 a pri odchode do kabíny vyhlásil, že „pätnásť rokov nevidel rozhodcu ako Lionela Jaffreda“. Keď prechádzal okolo prítomných novinárov, pridal zopár štipľavých slov na margo krajiny, kde si zarába na živobytie.

Video s napaprčeným severanom sa rýchlo rozšírilo na sociálnych sieťach a zasiahnuť musel aj člen vlády. Minister športu Patrick Kanner vtedy vyzval Ibrahimoviča, aby sa ospravedlnil, a Švéd poslúchol. Disciplinárna komisia prípad riešila až teraz. Siahla po trojzápasovom treste a pripočítala k nemu ešte jeden štart ako podmienku, ktorú „recidivista“ dostal za januárový nebezpečný zákrok na krídelníka St. Étienne Yohana Molla.

Ibrahimovič nemôže nastúpiť v ligových stretnutiach s Nice, Lille, Metz a Nantes. Do zostavy by sa mohol vrátiť až na záverečné tri kolá tejto sezóny Ligue 1. Pre PSG je jeho výpadok o to bolestnejší, že Ibrahimovič sa dostával do oslnivej formy. V ostatných troch súťažných zápasoch zaznamenal dva hetriky a v šiestich vystúpeniach za klub a reprezentáciu strelil spolu 10 gólov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zlatan Ibrahimovič #Paríž Saint-Germain