Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ibrahimovič dal gól a ukázal pätnásť tetovaní na podporu boja proti hladu

Švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič sa originálnym spôsobom zapojil do kampane Svetového programu pre výživu (WFP) proti hladu.

16.02.2015 13:54
debata (1)
zväčšiť Zlatan Ibrahimovič a jeho dočasné tetovania. Foto: SITA/AP, Christophe Ena
Zlatan Ibrahimovič Zlatan Ibrahimovič a jeho dočasné tetovania.

Hviezdny futbalista Paris Saint-Germain si nechal na telo urobiť dočasné tetovanie s menami reálnych hladujúcich ľudí.

Ibrahimovič odhalil tetovanie po strelenom góle v sobotňajšom dueli francúzskej ligy proti Caen. Na oslavu si zložil dres, za čo dostal žltú kartu. Dôležitejšie však pre neho bolo, že pritiahol pozornosť k programu WFP.

„Všetci sa ma pýtali, čo to bolo za tetovanie. Mal som na sebe 15 dočasných tetovaní s menami skutočných ľudí, ktorí na svete trpia hladom,“ povedal Ibrahimovič na tlačovej konferencii. „Aj keď tie tetovania už sú preč, títo ľudia sú tu stále. Snáď ich je vďaka mne vidieť,“ dodal tridsaťtriroč­ný Švéd.

„Kamkoľvek idem, ľudia ma spoznávajú, zdravia ma a povzbudzujú. Toto sú ale mená ľudí, ktorých nikto nepovzbudzuje,“ povedal Ibrahimovič. „Keby som mohol, nechal by som si na telo napísať meno úplne všetkých. Ale dnes na svete trpí hladom 805 miliónov ľudí …“ dodal jeden z najlepších európskych futbalistov, ktorý kvôli žltej karte vynechá budúci zápas proti Monaku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #tetovanie #Zlatan Ibrahimovič