Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea zdolala Liverpool a je vo finále Ligového pohára

Futbalisti Chelsea sa siedmykrát v histórii prebojovali do finále anglického Ligového pohára. V semifinále uhrali s Liverpoolom remízy 1:1 a 0:0, a tak utorňajšiu odvetu muselo rozhodnúť až predĺženie.

27.01.2015 23:36
Branislav Ivanovič, FC Chelsea Foto: ,
Branislav Ivanovič rozhodol o postupe Chelsea do finále Ligového pohára.
debata

V ňom bola doma šťastnejšia Chelsea, v 94. minúte jej zaistil postup Branislav Ivanovič. Druhý finalista vzíde zo stredajšieho súboja medzi Sheffieldom United a Tottenhamom.

Chelsea po víkendovom vyradení z Anglického pohára čelila hrozbe, že počas troch dní príde o druhú šancu na trofej. Tréner José Mourinho preto do zápasu nasadil takmer ideálnu zostavu a do bránky vrátil Belgičana Thibauta Courtoisa, ktorý v prvej polovici predviedol dva dôležité zákroky.

Dôležitou postavou zápasu bol však Courtoisov krajan v bránke Liverpoolu Simon Mignolet. Často kritizovaný gólman zažiaril v druhom polčase, keď najprv skvele vykopol tečovanú strelu Diega Costu a následne včasným vybehnutím zmaril šancu Oscarovi.

Chelsea už v 50. minúte prišla o kľúčového hráča Cesca Fabregasa, ktorý po zrážke so spoluhráčom Johnom Terrym musel vystriedať. A absencia najlepšieho nahrávača sa postupne začala prejavovať. Liverpool mal v závere riadnej hracej doby miernu prevahu, ale na gól tiež nedosiahol. A keďže v Ligovom pohári neplatí pravidlo o vyššom počte strelených gólov na súperovom ihrisku, nasledovalo predĺženie.

V ňom po štyroch minútach udrel Ivanovič. Srbský obranca využil Williamov ideálny center z priameho kopu a úplne nestrážený hlavičkoval z päťky mimo Mignoletov dosah.

Aspoň penaltový rozstrel mohol Liverpoolu zabezpečiť Henderson, ale v dobrej šanci hlavičkoval vedľa. Viac už pozorne hrajúca Chelsea súperovi nedovolila. Liverpool, v drese ktorého odohral celý zápas kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, od 72. minúty nepustila ani k jednej priamej strele medzi tri žrde a radovala sa z postupu.

Odveta semifinále anglického Ligového pohára:

FC Chelsea – FC Liverpool 1:0 (0:0) po predĺžení, prvý zápas 1:1, do finále postúpila Chelsea
Gól: 94. Ivanovič
Martin Škrtel (Liverpool) odohral celý zápas a v 116. min dostal ŽK

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #FC Liverpool #Branislav Ivanovič #Ligový pohára #Chelsea FC