Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majiteľ Wiganu akceptoval obvinenie z rasistických výrokov o Židoch

Anglická Futbalová asociácia (FA) oznámila, že prezident tamojšieho druholigového klubu Wigan Athletic Dave Whelan akceptoval obvinenie z rasistických výrokov na adresu Židov a Číňanov.

15.12.2014 17:07
Dave Whelan Foto: ,
Majiteľ Wiganu Dave Whelan.
debata

O treste rozhodne regulačná komisia FA, Whelan sa na jej zasadnutí nemusí zúčastniť. Za takýto prehrešok mimo trávnikov neexistuje minimálna sankcia. Ak by sa podobných vyjadrení dopustil hráč počas stretnutia, čakal by ho aspoň päťzápasový dištanc.

Sedemdesiatse­demročný Whelan si na seba uplietol bič, keď sa postavil na obranu trénera Malkyho Mackaya. Ten je na Britských ostrovoch v nemilosti od augustovej aféry. Vtedy sa dostal na verejnosť obsah jeho komunikácie so šéfom skautingu Iainom Moodym z obdobia spoločného pôsobenia v Cardiffe. V textových správach, ktoré si navzájom vymieňali, nebola núdza o antisemitské, rasistické, sexistické a homofóbne poznámky.

Napriek tomu Whelan Mackaya angažoval a považoval za potrebné pridať aj vlastný komentár. V rozhovore pre Guardian povedal, že sa mu trénerove slová o Židoch nezdajú byť znevažujúce. „Myslím si, že ľudia židovského pôvodu zhŕňajú peniaze viac ako hocikto iný. Nepovažujem to za urážku,“ uviedol Whelan a zľahčil aj Mackayove vyjadrenia o Číňanoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Wigan #Dave Whelan