Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi chystajú drastické zmeny. Odskáče si ich zrejme Capello

Po sobotňajšej porážke ruských futbalistov v zápase európskej kvalifikácie v Rakúsku sa s veľkou pravdepodobnosťou priblížil koniec angažmánu talianskeho trénera Fabia Capella.

17.11.2014 11:18
Fabio Capello Foto: ,
Fabio Capello.
debata

Ruský minister športu Vitalij Mutko vyhlásil, že hra tímu sotva dosahuje európsky priemer a očakáva po analýze súčasnej situácie „drastické“ zmeny. Utorkový prípravný zápas s Maďarskom by tak mohol byť pre Capella posledný vo funkcii.

„Nikomu sa nemohol páčiť výsledok alebo úroveň hry nášho tímu. Spadli sme do európskeho priemeru, možno ešte nižšie. Dnes sme v podstate späť v roku 2005, kedy sme začínali prakticky od nuly,“ povedal serveru Šport Expres Mutko po zápase, ktorý vo Viedni osobne sledoval v hľadisku. Od zväzového vedenia požaduje dôkladnú analýzu.

„Je potrebné komplexne zvážiť situáciu a do niekoľkých dní oznámime rozhodnutia, k akému sme dospeli. Som presvedčený, že by malo byť drastického charakteru,“ povedal.

Rusi v kvalifikačnej skupine G vyhrali len zápas s outsiderom Lichtenštajnskom, k tomu majú na konte dve remízy a sobotnú porážku. Capello vedie reprezentáciu od júla 2012, na tohtoročných majstrovstvách sveta jeho tím nedokázal ani raz zvíťaziť a po dvoch remízach skončil už v základnej skupine.

Šesťdesiatosemročný Capello tento rok v januári podpísal zmluvu do MS v Rusku 2018. Ročne by mal zarobiť deväť miliónov eur, ale od júna nedostáva výplatu. Zväz priznal, že na jeho mzdu nemá peniaze.

debata chyba
Viac na túto tému: #Fabio Capello