Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Advocaat zažil na lavičke Srbska krátke, ale zaujímavé dobrodružstvo

Skúsený holandský tréner Dick Advocaat už po štyroch mesiacoch opúšťa lavičku srbských futbalistov. Rezignáciu oznámil necelý deň po domácej prehre s Dánskom 1:3 v rámci kvalifikácie na európsky šampionát 2016.

15.11.2014 19:07
Dick Advocaat Foto:
Dick Advocaat.
debata

„Bolo to krátke, ale zaujímavé dobrodružstvo,“ povedal šesťdesiatsedem­ročný Advocaat. Odchod naznačil hneď po piatkovom zápase v Belehrade, ktorý Srbi museli odohrať pred prázdnymi tribúnami. Pykali za nedohratý duel s balkánskym rivalom Albánskom.

Pod vedením Advocaata, ktorý koučoval aj päť iných reprezentačných výberov, mali Srbi na konte z troch kvalifikačných zápasov jediný bod. Nedohratý duel s Albánskom bol síce skontumovali v ich prospech, ale tri body nezískali.

„Práve udalosti z domáceho zápasu s Albánskom znamenali obrat,“ uviedol. "Keď som tu v júli začínal, myslel som si, že máme dobrú šancu kvalifikovať sa na Euro. Ale teraz musím byť úprimný sám k sebe ik ľuďom zo srbského zväzu. Všadeprítomný tlak bol príliš veľký na to, aby ho tím uniesol. V takej ťažkej situácii som za celú kariéru nikdy nebol, "priznal.

Z domáceho zápasu s Dánmi napriek tomu očakával tri body. „Dáni ale boli jasne lepší,“ dodal kouč, ktorý v kariére viedol tiež krajanov z Holandska, potom Južnú Kóreu, Spojené arabské emiráty, Belgicko či Rusko. Na klubovej úrovni trénoval PSV Eindhoven, Mönchengladbach, Petrohrad, Glasgow Rangers či Alkmaar.

Srbsko má na utorok naplánovaný prípravný zápas v Grécku. Podľa miestnych médií by mal tím viesť kouč dvadsaťjednotky Radovan Čurčič.

Advocaat je po piatkovom bloku kvalifikácie už tretím koučom, ktorý prišiel o miesto. U Grékov skončil Talian Claudio Ranieri a na lavičke Gruzínska Temuri Kecbaja.

debata chyba
Viac na túto tému: #srbská futbalová reprezentácia #Dick Advocaat