Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Vidíme samých seba ako veľké hviezdy, zúril po prehre Ivanovič

Kapitán srbskej futbalovej reprezentácie Branislav Ivanovič obvinil svojich spoluhráčov po domácej prehre 1:3 s Dánskom v kvalifikácii na majstrovstvá Európy 2016 z nedostatočného prístupu a podcenenia súpera.

15.11.2014 15:22 , aktualizované: 17:41
Srbsko, Dánsko, Bendtner, Ivanovič Foto: ,
Dánsky útočník Nicklas Bendtner strieľa jeden zo svojich dvoch gólov na pôde Srbska. Domáci kapitán Branislav Ivanovič mu v tom nezabránil.
debata

Srbi viedli v Belehrade o 4. min po góle Zorana Tošiča, ale po prestávke trikrát inkasovali a ich situácia v I-skupine je alarmujúca. Na konte majú jeden bod z troch zápasov.

„Vidíme samých seba ako veľké hviezdy a vždy si myslíme, že sme lepší ako ostatní. To je veľmi zlé zmýšľanie. Hráčom očividne nedochádza, čo je to dať si na seba srbský dres a hrať za národný tím. Toto trvá už roky, nemôžeme takto pokračovať,“ povedal obranca londýnskej Chelsea.

Videozostrih zápasov Srbsko - Dánsko

Stretnutie sa hralo pred prázdnym hľadiskom pre incident z predchádzajúceho domáceho zápasu proti Albánsku. „Jednoducho nie sme dosť dobrí. Musíme byť realistickí a osvojiť si plán do budúcnosti ako väčšina najlepších tímov. Dobrým príkladom je Belgicko, prešlo si ťažkým obdobím a teraz je jedným z najobávanejších v Európe,“ dodal Ivanovičov spoluhráč z Chelsea Nemanja Matič.

Advocaat už nie je trénerom Srbov

Holanďan Dick Advocaat už nie je trénerom srbskej reprezentácie. Deň po domácej prehre tímu s Dánmi to oznámil národný zväz FSS.

Šesťdesiatsedem­ročný rodák z Haagu Advocaat zotrval na lavičke len približne štvrť roka. Funkciu prevzal koncom júla po Sinišovi Mihajlovičovi (ten zamieril do talianskej Sampdorie Janov), resp. dočasnom trénerovi Ljubinkovi Drulovičovi.

Advocaat v minulosti viedol aj reprezentácie Holandska, SAE, Kórejskej republiky, Belgicka a Ruska. V predchádzajúcej sezóne koučoval holandský klub AZ Alkmaar, s ktorým to dotiahol do štvrťfinále Európskej ligy UEFA.

Tabuľka I-skupiny:
    Z V R P S B
1. Dánsko 4 2 1 1 6:4 7
2. Portugalsko 3 2 0 1 2:1 6
3. Albánsko 2 1 1 0 2:1 4
4. Srbsko 2 0 1 1 2:4 1
. Arménsko 3 0 1 2 2:4 1
debata chyba
Viac na túto tému: #kvalifikácia ME 2016 #srbská futbalová reprezentácia #Branislav Ivanovič #dánska futbalová reprezentácia