Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Di María poslal šampiónov na kolená a aj tak mu tlieskalo celé Nemecko

Po oslavách prichádza bolenie brucha. Stará pravda neobišla ani futbalistov Nemecka. Majstri sveta privítali vo svojom úvodnom zápase po triumfe v Brazílii Argentínu a fanúšikov na vypredanom štadióne v Düsseldorfe nepotešili. V repríze finále prehrali 2:4.

04.09.2014 16:20
Angel Di María Foto: ,
Angel Di María strieľa štvrtý gól Argentínčanov.
debata

Po päťdesiatich minútach bola ich strata dokonca štvorgólová a schyľovalo sa k potupnému debaklu. „Chýbala nám motivácia, rozhodne nebola na našej strane. Nastal čas, aby sme oslavy definitívne ukončili a začali opäť tvrdo pracovať,“ zdvihol varovný prst tréner Joachim Löw.

Juhoameričania nastúpili bez zraneného kapitána Lionela Messiho. Nemcom chýbal taktiež ich líder z Brazílie – Philipp Lahm ukončil reprezentačnú kariéru. Podobne, ako ďalší účastníci finále v Riu – Miroslav Klose, Per Mertesacker. Príležitosť tak dostali viacerí mladíci. A na ich hre to bolo vidieť. Inokedy spoľahlivá nemecká obrana bola v stredu večer žalostná. Poradiť si nevedela najmä s Angelom Di Maríom.

Letná akvizícia Manchestru United vypracovala pre svojich spoluhráčov tri góly, štvrtý strelila. „Angel je jedným z piatich najlepších futbalistov na svete. Jeho výkon ma preto vôbec neprekvapil,“ vravel tréner Gerardo Martino, ktorý vystriedal po šampionáte na argentínskej lavičke Alejandra Sabellu a v Düsseldorfe zažil premiéru pri reprezentácii svojej krajiny.

Najmä vďaka Di Maríovi bola úspešná. Argentínčanov môže o to viac mrzieť, že vo finále na slávnej Maracane pred 54 dňami skvelý stredopoliar chýbal. Bývalý hráč Realu Madrid sa totiž vo štvrťfinálovom súboji s Belgickom (1:0) zranil a odvtedy si na brazílskych trávnikoch nezahral ani minútu. Jeho krajania síce po jedenástkovom rozstrele (4:2) zvládli semifinále s Holanďanmi, no v boji o zlato prehrali 0:1 po predĺžení.

„Jeho absencia vo finále bola citeľná. Keby mohol nastúpiť, možno by všetko dopadlo inak,“ povzdychol si Martino. „Zvíťazili by sme aj v prípade, že by Di María hral,“ oponoval Löw.

Tak či onak, argentínska hviezda potvrdila, že má výnimočné schopnosti. Ocenili ich aj fanúšikovia v Düsseldorfe. Keď v závere schádzal Di María z ihriska, odmenili ho veľkým potleskom. Napriek tomu, že ich tím dostal na kolená. Rodák z Rosária si však aplauz zaslúžil. Potvrdil totiž, že patrí k najcennejším hráčom sveta. Napokon, Manchester za neho zaplatil Realu Madrid 75 miliónov eur.

Zatiaľ čo Argentínčania si užívajú odplatu, Nemci sa už musia naplno koncentrovať na blížiacu sa kvalifikáciu majstrovstiev Európy 2016. V nedeľu ju odštartujú súbojom s nepríjemnými Škótmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba