Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Martino by sa mal stať trénerom Argentíny, stačí doladiť detaily

Bývalý tréner futbalistov FC Barcelona Gerardo 'Tata' Martino by sa mal čoskoro stať koučom reprezentácie Argentíny.

12.08.2014 13:41
Gerardo Martino Foto: ,
Gerardo Martino.
debata

Prezradil to generálny sekretár národnej asociácie (AFA) Miguel Silva. „Favoritom číslo jeden je Martino. Ak sa dohodneme vo všetkých oblastiach, bude novým trénerom. Je tam jedna vec, na ktorej sa môžeme, alebo nemusíme zhodnúť,“ povedal Silva. Podľa ďalšieho z funkcionárov Josého Lemmeho je už dohoda prakticky na svete. „Stále ešte musíme doladiť niektoré detaily, ale na 99 percent je všetko dohodnuté,“ povedal Lemme.

Argentínčania hľadajú nového kormidelníka po nedávnych majstrovstvách sveta v Brazílii, kde „albicelestes“ stroskotali vo finále na Nemecku. Už bývalý kouč Alejandro Sabella povedal ešte počas šampionátu, že mužstvo opustí bez ohľadu na celkový výsledok.

Martino odišiel z Camp Nou po neúspešnej uplynulej sezóne, v ktorej Barcelona skončila na druhom mieste v Primera División za Atléticom Madrid a v Lige majstrov neprešla cez štvrťfinále po prvý raz od roku 2007. Ďalším kandidátom na post trénera Argentíny bol aj José Pékerman. Nový kouč bude mať premiéru 3. septembra v repríze finále MS 2014 v nemeckom Düsseldorfe. Informácie priniesol špecializovaný portál goal.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Gerardo Martino #argentínska futbalová reprezentácia