Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real Madrid má problém. Rekonštrukciu štadióna mu komplikuje EÚ

Súd v Madride skrížil plány futbalového veľkoklubu Real Madrid na kompletnú rekonštrukciu štadióna, ktorá má stáť zhruba 400 miliónov eur. Súd totiž v piatok zrušil dohodu medzi klubom a mestom o využití susedných pozemkov.

02.08.2014 13:10
fanúšikovia Real madrid Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Plány nového štadióne San Bernabéu zahŕňajú aj vybudovanie luxusného hotela a nákupného centra. Lenže Európska komisia teraz začala skúmať, či štátna pomoc pre túto výstavbu nie je protiprávna. Dohoda medzi klubom a mestom je pritom na dokončenie projektu kľúčová.

Projekt má na starosti nemecká architektonická kancelária GMP. Začať stavať sa má už tento rok a nový štadión mal mať Real do troch rokov. Nové má byť nielen okolie, ale aj celkový vzhľad, strecha a napríklad kapacita má byť zvýšená na 90 000 miest.

Vedenie Realu počíta s tým, že náklady na prestavbu pokryje z polovice z predaja práv na názov štadióna. Druhú časť chce splatiť z dlhopisov, ktoré si kúpia členovia klubu. Predstavitelia „Bieleho baletu“ nemajú v pláne brať si bankový úver.

Štadión madridského klubu bol otvorený v roku 1947, prešiel rekonštrukciou pred majstrovstvami sveta v Španielsku v roku 1982 a potom znovu pred 13 rokmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #San Bernabéu