Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Futbalisti sa nevrátili do Donecka. Budete trpieť, pohrozil im miliardár

Majiteľ Šachťoru Doneck Rinat Achmetov varoval šesť futbalistov, ktorí po sobotňajšom prípravnom zápase vo Francúzsku neodleteli s tímom späť na Ukrajinu. Rebelujúci hráči podľa Achmetova môžu uškodiť len sami sebe.

21.07.2014 14:52
Rinat Achmetov Foto:
Najbohatší Ukrajinec Rinat Achmetov.
debata (15)

Po prehre 1:4 s Lyonom sa na letisku neobjavili Brazílčania Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Ismaily a Argentínčan Facundo Ferreyra, pretože sa odmietli vrátiť do krajiny zmietanej vojnovým konfliktom.

„Nevylučujem, že títo hráči sa rýchlo pripoja k mužstvu a niektorí z nich už v utorok. Všetci majú kontrakty, ktoré musia dodržiavať. Ak sa nevrátia, budú prví, kto bude trpieť,“ uviedol vo vyhlásení na oficiálnom klubovom webe Achmetov.

„Každý z nich má minimálnu výkupnú klauzulu v hodnote desiatok miliónov eur. Nebudeme robiť žiadny výpredaj,“ odkázal najbohatší Ukrajinec prípadným záujemcom.

Nezvestní Juhoameričania ani ďalší futbalisti jeho klubu sa vraj nemusia báť o svoj ​​život. „Sme pripravení zabezpečiť bezpečnosť. Nebudeme riskovať a v žiadnom prípade nebudeme hráčov brať na nebezpečné miesta. Veľmi radi by sme hrali v Donecku, ale bohužiaľ v tejto chvíli nemôžeme. Budeme hrať tam, kde nám to dovolia. Radi by sme boli v Charkove,“ poznamenal Achmetov.

Majstrovský Šachťor čaká v utorok vo Ľvove zápas o ukrajinský Superpohár proti Dynamu Kyjev. Ukrajinská futbalová federácia ani napriek napätej bezpečnostnej situácii v krajine neodložila začiatok novej ligovej sezóny, ktorá štartuje v piatok.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Rinat Achmetov #Šachťor Doneck