Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalisti sa nevrátili do Donecka. Budete trpieť, pohrozil im miliardár

Majiteľ Šachťoru Doneck Rinat Achmetov varoval šesť futbalistov, ktorí po sobotňajšom prípravnom zápase vo Francúzsku neodleteli s tímom späť na Ukrajinu. Rebelujúci hráči podľa Achmetova môžu uškodiť len sami sebe.

21.07.2014 14:52
Rinat Achmetov Foto:
Najbohatší Ukrajinec Rinat Achmetov.
debata (15)

Po prehre 1:4 s Lyonom sa na letisku neobjavili Brazílčania Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Ismaily a Argentínčan Facundo Ferreyra, pretože sa odmietli vrátiť do krajiny zmietanej vojnovým konfliktom.

„Nevylučujem, že títo hráči sa rýchlo pripoja k mužstvu a niektorí z nich už v utorok. Všetci majú kontrakty, ktoré musia dodržiavať. Ak sa nevrátia, budú prví, kto bude trpieť,“ uviedol vo vyhlásení na oficiálnom klubovom webe Achmetov.

„Každý z nich má minimálnu výkupnú klauzulu v hodnote desiatok miliónov eur. Nebudeme robiť žiadny výpredaj,“ odkázal najbohatší Ukrajinec prípadným záujemcom.

Nezvestní Juhoameričania ani ďalší futbalisti jeho klubu sa vraj nemusia báť o svoj ​​život. „Sme pripravení zabezpečiť bezpečnosť. Nebudeme riskovať a v žiadnom prípade nebudeme hráčov brať na nebezpečné miesta. Veľmi radi by sme hrali v Donecku, ale bohužiaľ v tejto chvíli nemôžeme. Budeme hrať tam, kde nám to dovolia. Radi by sme boli v Charkove,“ poznamenal Achmetov.

Majstrovský Šachťor čaká v utorok vo Ľvove zápas o ukrajinský Superpohár proti Dynamu Kyjev. Ukrajinská futbalová federácia ani napriek napätej bezpečnostnej situácii v krajine neodložila začiatok novej ligovej sezóny, ktorá štartuje v piatok.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Rinat Achmetov #Šachťor Doneck