Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arsenal dá za Balotelliho 25 mil. libier, "chudobné" Miláno ho asi predá

Vedenie futbalistov Arsenalu sa opäť usiluje o získanie talianskeho útočníka Maria Balotelliho.

17.06.2014 18:34
Mario Balotelli: Taliansky drzáň s ghanskou krvou Foto:
Mario Balotelli: Taliansky drzáň s ghanskou krvou.
debata

Za dvadsaťtriročného hráča AC Miláno s ghanskými koreňmi, ktorý za svoju kariéru stihol vyrobiť už prešlapov a dostal niekoľko zbytočných červených kariet, sú „Gunners“ podľa britskej tlače pripravení zaplatiť 25 miliónov libier.

Balotelli, ktorému ale zároveň nemožno uprieť veľký talent a bol to práve on, kto rozhodol o výhre Talianov nad výberom Albionu na majstrovstvách sveta v Brazílii, prostredie Premier League dobre pozná. V období od augusta 2010 do konca januára 2013 obliekal dres Manchestru City a pred dvoma rokmi pripravil kľúčový gól pre Sergia Agüera, vďaka ktorému sa skončilo čakanie „Citizens“ na prvý majstrovský titul od roku 1968.

O rodáka z Palerma sa dlhodobo zaujíma tréner Arsenalu Arséne Wenger, ktorý sa netají tým, ako sa mu Balotelliho hra pozdáva. A situáciu okolo neho už niekoľkokrát monitoroval. Teraz by ale táto snaha mohla dostať konkrétnejšie obrysy. Sám hráč už počas tohto roka pripustil, že by sa návratu do Premier League nebránil.

AC Miláno navyše potrebuje vyriešiť finančné problémy a predaj Balotelliho spojený so škrtnutím nákladov na jeho plat by mohol byť veľkou úľavou. Arsenal si vytýčil príchod elitného strelca za hlavný letný cieľ a Balotelli tieto nároky spĺňa. Záujem o jeho služby má podľa špekulácií tiež Monako.

Letný prestup Balotelliho do Arsenalu nevylúčil ani hráčov agent Mino Raiola. „Arsenal je fantastický celok a všetko je možné. Maximálne desať klubov na svete si môže dovoliť takého hráča ako Mario, ktorý patrí medzi najlepších na svete,“ povedal Raiola pre televíziu Sky Sports.

Londýnsky veľkoklub však údajne chystá aj jednu veľkú výmenu, ktorej pridáva na zaujímavosti, že by prebehla s jedným z úhlavných rivalov Manchestrom United. Na Old Trafforde majú totiž záujem o belgického stopéra Thomasa Vermaelena, ktorý sa Wengerovi v poslednej dobe nevošiel do zostavy, lebo sa dobre zohrala dvojica Per Mertesacker, Laurent Koscielny.

Arsenal by svojho kapitána, pred ktorým je posledný rok kontraktu, takže by budúce leto odišiel zdarma, mohol pustiť, ale chce mať najprv jasno o náhrade. Jednou z možností je Chris Smalling a Wenger sa údajne zaujíma aj o jeho spoluhráča stredopoliara Toma Cleverleyho.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mario Balotelli #Arsenal Londýn