Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Balotelli obeťou rasizmu. Len v Ríme a Florencii sú takí hlúpi ľudia, odkázal

Taliansky útočník ghanského pôvodu Mario Balotelli sa stal terčom rasistických nadávok počas sústredenia talianskej futbalovej reprezentácie pred majstrovstvami sveta.

21.05.2014 16:25
Mario Balotelli Foto: ,
Mario Balotelli.
debata

Taliani si rozložili svoj tréningový kemp v Coverciane neďaleko Florencie. Niekoľko chlapcov malo byť zodpovedných za incident, ktorý 23-ročného útočníka tmavej pleti viditeľne rozrušil. Tréning Talianov bol prístupný médiám a tie zachytili Balotelliho reakciu v zmysle: „Iba v Ríme a Florencii môžu byť takí hlúpi ľudia.“

Zatiaľ čo väčšina fanúšikov odmenila prítomnosť útočníka AC Miláno v tréningovom kempe potleskom, polícia sa snažila zaistiť tých, ktorí skandovali vulgárne rasistické poznámky na jeho adresu. Balotelli sa narodil v sicílskom Palerme v rodine ghanských prisťahovalcov, ale už ako trojročného ho zverili do pestúnskej starostlivosti rodine Balotelliovcov v severnom Taliansku.

Počas svojej kariéry už neraz čelil rasistickým nadávkam. Treba však dodať aj to, že Balotelli sa svojím kontroverzným správaním na ihrisku aj mimo neho už neraz dostal do sporu so zákonom a veľkých problémov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mario Balotelli