Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď budem vidieť, že na to nemám, skončím. Trebárs aj o rok, tvrdí Čech

Brankár futbalovej Chelsea Petr Čech možný príchod Thibauta Courtoisa, ktorý z londýnskeho klubu už tri roky úspešne hosťuje v Atléticu Madrid, príliš nerieši. Talentovaného Belgičana sa nebojí a o namiesto jednotky je pripravený bojovať.

04.04.2014 15:22
Petr Čech Foto:
Petr Čech vo vroclavskom daždi.
debata

„Keď tu na začiatku prípravy bude, tak tu jednoducho bude. Pre mňa sa nič nezmení. Či už tu bude ktokoľvek, stále budem musieť ukázať, že som lepší ako on, aby som si udržal miesto v tíme,“ povedal Čech v rozhovore pre denník Daily Mail.

Český reprezentant tiež uviedol, že neustále otázky na Courtoisa nechápe. „To je, ako keby ste sa Johna Terryho alebo Garyho Cahilla pýtali na ich názor na mladého talentovaného francúzskeho obrancu, ktorého klub práve kúpil,“ vyhlásil tridsaťjedenročný gólman.

Možného príchodu o desať rokov mladšieho Belgičana sa Čech nebojí. „Keď bude lepší ako ja, tak si miesto v zostave zaslúži. Ale kto vie? Nemám z neho strach,“ povedal. „Súčasne si ale rozhodne nemyslím, že keď som v Chelsea už desať rokov, tak v nej ešte budem ďalších päť len za zásluhy a vďaka menu,“ uviedol Čech, o ktorého pozícii sa začalo špekulovať po stredajšej porážke 1:3 v úvodnom štvrťfinále Ligy majstrov na ihrisku Paríž St. Germain, kde Chelsea dostala lacný gól v nadstavení.

„Raz určite príde deň, kedy Chelsea kúpi niekoho, kto bude lepší ako ja. Ale každý deň sa snažím, aby som niečo také oddialil. To je jednoducho futbal,“ povedal Čech, ktorému sa v Londýne za dva roky skončí zmluva. „Uvidíme, čo bude ďalej. Až zistím, že na to nemám, skončím. A bude jedno, či to bude za rok, alebo za desať rokov.“

Čech, ktorý v Chelsea pôsobí od roku 2004, takisto odmieta, že v londýnskom klube nikdy nemusel o miesto jednotky výrazne bojovať. „Keď som prišiel, bol tu Carlo Cudicini – vtedy najlepší brankár v lige. Potom dorazil Ross Turnbull z Middlesbrough – veľký anglický talent a u nás sa ešte zlepšil,“ povedal Čech.

„Hilário bol vždy pripravený nastúpiť a všetci vidia, ako na tom je Fulham po odchode Marka Schwarzera. Vo Fulhame a Middlesbrough bol absolútne fantastický, ale ja napriek tomu stále chytám. Myslím, že moja konkurencia bola vždy dosť podceňovaná,“ vyhlásil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Čech