Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čechovi sa to v Chelsea zbiera. Posadí ho Mourinho na lavičku ako Casillasa?

Ešte donedávna bol symbolom neporaziteľnosti Chelsea, teraz však hrozí, že český gólman Petr Čech príde o svoju nedotknuteľnosť.

03.04.2014 21:32
Petr Čech Foto:
Petr Čech.
debata (1)

Popredný anglický klub stále bojuje na viacerých frontoch, v Premier League síce bojuje o titul, ale cez víkend stratil dôležité body v Crystal Palace, v Lige majstrov zasa prehral v Paríži 1:3 a pred odvetou jeho šance na postup výrazne klesli. A kto za to môže? Nuž podľa mnohých práve legenda Chelsea, jeden z najlepších brankárov v histórii Premier League, 31-ročný Čech.

V sobotu si kapitán „The Blues“, obranca John Terry strelil vlastný gól, Čech v tomto prípade len ťažko mohol zabrániť vlastencu. O štyri dni však v Parku Princov mal prsty hneď v dvoch góloch. Prvý z nich poslal do svojej bránky David Luiz, český brankár si však predtým neporadil s centrom do päťky. V nadstavenom čase si Argentínčan Javier Pastore urobil z obrancov Chelsea kuželky a strelou k bližšej žrdi v neľahkej pozícii prekonal málo koncentrované­ho Čecha.

Manažér Cheslea nazval poslednú akciu v zápase dobrým vtipom, avšak nikto sa na ňom nesmial. José Mourinho v žiadnom prípade nie je sentimentálny, vie, kedy je hráč za svojim zenitom a nemá problém odstaviť ani tie najväčšie hviezdy (napr. Iker Casillas v Reale Madrid). A práve preto ho v lete čaká neľahké rozhodovanie. V Atléticu Madrid sa vo vynikajúcom svetle ukazuje belgická jednotka, Thibaut Courtois, ktorý je v Španielsku na hosťovaní práve z londýnskeho klubu. Na lavičke ale sedieť nechce a tak je dosť možné, že ju bude zohrievať práve Čech.

V Anglicku sa pošuškáva aj o odchode Ashleyho Colea, Frank Lampard tiež nebude hrať naveky, pozícia Petra Čecha je vážne otrasená. V Chelsea v budúcej sezóne nemusí zostať kameň na kameni. A týka sa to aj skupinky „nedotknuteľných“.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Čech #José Mourinho #Chelsea FC