Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hoeness sa neodvolá, rezignoval z funkcie a pôjde za mreže

Prezident futbalového klubu Bayern Mníchov Uli Hoeness sa neodvolá proti rozsudku, ktorý ho vo štvrtok poslal za daňové úniky na tri a pol roka do väzenia.

14.03.2014 10:55 , aktualizované: 11:44
Uli Hoeness Foto: ,
Uli Hoeness.
debata

Šesťdesiatdvaročný funkcionár akceptoval trest, s okamžitou platnosťou rezignoval z postu šéfa Bavorov a pôjde za mreže. „Chcem sa zachovať slušne, dôstojne a zodpovedne,“ uviedol v stručnom stanovisku na klubovom webe úradujúceho nemeckého i európskeho šampióna Hoeness. „Neplatenie daní bola najväčšia chyba v mojom živote. Som pripravený niesť za ňu následky. Bayern Mníchov predstavuje moju celoživotnú prácu. Nechcem, aby klub trpel za môj krok vedľa. Napriek rezignácii zostanem s Bayernom a niektorými ľuďmi v ňom spätý do konca môjho života,“ doplnil Hoeness, ktorý sa zároveň poďakoval fanúšikom a priateľom za podporu.

Hoenessa obvinili, že pripravil štát o 3,5 milióna eur, keď na nepriznanom účte vo švajčiarskej banke ukrýval príjem 33 miliónov eur. Majster sveta z roku 1974 sa v apríli 2013 sám prihlásil nemeckým úradom a v pondelok na súde vyhlásil, že na daniach v skutočnosti nezaplatil 18,5 milióna eur. Vyšetrovateľ však vyrukoval s číslom ešte oveľa vyšším – 27,2 milióna eur. Obhajoba toto tvrdenie nenapadla.

Prokurátor zdôvodnil návrh aj tým, že obžalovaný majiteľ norimberskej prevádzky na výrobu klobás vo svojej výpovedi nepovedal celú pravdu. Hoeness získal s nemeckou reprezentáciou aj titul európskych šampiónov v roku 1972, s mníchovským Bayernom trikrát za sebou vyhral Európsky pohár majstrov (1974 – 1976) a keď pre chronické problémy s kolenami ukončil kariéru, ako 27-ročný sa stal najmladším bundesligovým generálnym manažérom. Prezidentom Bayernu bol od 27. novembra 2009.

debata chyba
Viac na túto tému: #väzenie #Bayern Mníchov #Uli Hoeness #odvolanie #rezignácia