Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Španieli v šlágri tesne zdolali Talianov, víťazne aj Ukrajina a Macedónsko

Brazílsky rodák Diego Costa absolvoval v stredu v Madride premiérové vystúpenie v drese španielskej reprezentácie.

06.03.2014 11:00
Diego Costa, Gabriel Paleta Foto: ,
Španielsky debutant Diego Costa (vpravo) v súboji s Talianom Gabrielom Paletom.
debata

Útočník Atlética Madrid, ktorý hráva na Pyrenejskom polostrove od roku 2007 a získal tamojšie občianstvo, odohral celé medzištátne prípravné stretnutie proti Taliansku. Domáci reprezentanti zvíťazili 1:0, jediný gól strelil v 63. min zakončovateľ FC Barcelona Pedro Rodríguez.

Zostrih zápasu Španielsko - Taliansko

„Prvý zápas nie je nikdy jednoduchý. Som šťastný, že sme vyhrali. Viem však, že národnému tímu môžem odovzdať oveľa viac,“ vyhlásil po stretnutí Costa. „Verím, že postupne získam väčšiu dôveru, potom by sa mi malo hrať ľahšie. Som rád, že som konečne nastúpil za Španielsko,“ skonštatoval 25-ročný útočník.

S výkonom svojho zverenca bol spokojný tréner úradujúcich európskych aj svetových šampiónov Vicente del Bosque. „Diego sa postupne začleňuje do tímu. Usiluje sa zvyknúť si na štýl hry, ktorým sa prezentujeme. Žiadny futbalista s tým nemôže mať problém,“ vyhlásil kormidelník Španielska.

Diego Costa si mal debut v španielskom drese odkrútiť už v novembri, ale vtedy ho vyradilo zranenie. Španieli budú súpermi Slovákov v C-skupine kvalifikácie ME 2016.

Reprezentanti Ukrajiny pre napätú politickú situáciu v krajine nastúpili proti Američanom v cyperskej Larnake. Duel sa mal pôvodne uskutočniť v Charkove. O výhre „domácich“ rozhodli presné zásahy z 12. a 68. min, presadili sa Andrij Jarmolenko a Marko Devič. Ukrajinský kormidelník Michail Fomenko vyhlásil, že jeho zverenci mali na mysli udalosti vo vlasti. „Víťazstvo patrí našej krajine a našim fanúšikom, spravili sme to pre nich. Chceli sme potešiť ľudí na Ukrajine a ukázať, že sme jednotní,“ citoval Fomenka portál chron.com.

Zostrih zápasu Ukrajina - USA

Macedónci privítali v Skopje Lotyšov – súpera Slovákov z ostatnej kvalifikácie o postup na MS 2014. Domáci hráči sa ujali vedenia presným zásahom Jovana Kostovského po polhodine hry. Futbalisti z pobaltskej krajiny vyrovnali skóre v 65. min zásluhou vlastného gólu Daniela Georgievského, o osem minút rozhodol o výhre Macedónska z pokutového kopu Agim Ibraimi.

Zostrih zápasu Macedónsko - Lotyšsko

Luxembursko na domácej pôde neskórovalo proti Kapverdám, strelecky mlčali i hostia, čoho výsledkom bol bezgólové skóre. Zverenci Luca Holtza majú v ostatných štyroch vystúpeniach na svojom konte jediný gól, 17. novembra 2013 sa presadil v súboji s Čiernou Horou (1:4) útočník Maurice Deville.

V bulharskej Sofii sa predstavili Bielorusi. Domáci hráči si vypracovali dvojgólový náskok, tri minúty pred koncom znížil na konečných 1:2 Sergej Krivec. Bielorusko z posledných desiatich medzištátnych duelov vyhralo dva, v prípravných zápasoch zdolalo ázijských protivníkov Japonsko (1:0) a Kirgizsko (3:1).

Zostrih zápasu Bulharsko - Bielorusko

NETANYA
Izrael – Slovensko 1:3 (0:1)
Góly: 80. Buzaglo – 37. Jakubko, 69. J. Ďurica, 83. Mak

MADRID
Španielsko – Taliansko 1:0 (0:0)
Gól: 63. Pedro Rodríguez

LARNAKA
Ukrajina – USA 2:0 (1:0)
Góly: 12. Jarmolenko, 68. Devič

SKOPJE
Macedónsko – Lotyšsko 2:1 (1:0)
Góly: 29. Kostovski, 73. Ibraimi (z pok. kopu) – 65. Georgievski (vlastný)

SOFIA
Bulharsko – Bielorusko 2:1 (1:0)
Góly: 14. Milanov, 66. Gadžev – 87. Krivec

LUXEMBURG
Luxembursko – Kapverdy 0:0

debata chyba
Viac na túto tému: #Diego Costa #španielska futbalová reprezentácia #talianska futbalová reprezentácia