Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hetrik z pódia chce Hamšík preniesť na ihrisko

Pred rokom prijímal od svojho najväčšieho súpera uznanlivé gratulácie, tentokrát sa pred ním musel skloniť.

04.03.2014 23:06
Marek Hamšík, Martin Škrtel Foto: ,
Marek Hamšík s Martinom Škrtelom s oceneniami na pódiu.
debata

„Nemohol som očakávať, že vyhrám. Kým ja som v prvom polroku vypadol zo zostavy Liverpoolu, Marek Hamšík podával v drese Neapola i reprezentácie skvelé výkony. Trofej je v správnych rukách,“ vravel Martin Škrtel po vyhlásení výsledkov ankety Futbalista roka, ktorú každoročne organizuje denník Pravda a Slovenský futbalový zväz.

Na perách jedného z najuznávanejších obrancov Premier League nechýbal napriek neúspešnej obhajobe prestížneho titulu úsmev. „Nemôžem byť nespokojný. Odchádzam predsa s ocenením od fanúšikov, pre ktorých futbal hráme,“ tvrdil v pondelok večer na javisku trnavského Domu kultúry kapitán národného tímu, ktorý pôsobil počas galavečera suverénnym dojmom. Zaváhal pri jedinej otázke: ako sa volajú dvaja Hamšíkovi synovia? „Christian a…a Lucas,“ nechal si našepkať od svojho reprezentačného kolegu.

Očakával, že o kráľovi slovenského futbalu za minulý rok sa opäť rozhodne medzi ním a Hamšíkom? „Myslel som si, že tentoraz sa už niekto medzi nás vtesná. Favorita som mal v Jánovi Ďuricovi. Znovu však zrejme rozhodol dôležitý faktor: s Markom pôsobíme spomedzi slovenských futbalistov v najlepších kluboch,“ zamyslel sa Škrtel, ktorý sa pýši štyrmi trofejami pre futbalistu roka.

Hamšík zaostáva o jeden primát. „Dosiahol som hetrik – zatiaľ len na pódiu. Verím, že čoskoro sa nejakého dočkám aj na trávniku,“ smial sa dobre naladený stredopoliar Neapola. „Nesmierne si cením, že som dokázal opäť predstihnúť hráča svetovej úrovne,“ vzdal kompliment Škrtelovi.

Čo na ňom najviac obdivuje?

„Tvrdosť a bojovnosť. Martin ide do každého súboja, nikdy sa neuhne. Priznávam, to mi naozaj chýba,“ uviedol Hamšík. Odborníkom, trénerom a zástupcom médií jeho nedostatok rozhodne neprekážal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Martin Škrtel #Futbalista roka 2013