Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepším futbalistom Česka je siedmykrát brankár Čech, obhájil aj Vrba

Najlepším futbalistom Česka sa už šiesty raz po sebe stal brankár Petr Čech. Gólman londýnskej Chelsea triumfoval vo výročnej ankete už celkovo sedemkrát.

03.03.2014 23:46
Petr Čech Foto:
Petr Čech.
debata

Víťazstvo obhájil aj tréner Pavel Vrba, ktorý na jeseň odišiel z Viktorie Plzeň a prebral seniorský výber ČR. Osobnosťou Gambrinus ligy sa stal stredopoliar Plzenčanov Pavel Horváth.

Tridsaťjedenročný brankár P. Čech je absolútny rekordér ankety. Vlani prekonal ďalšieho gólmana Iva Viktora, ktorý dominoval celkovo päťkrát. Petr Čech potvrdil úlohu favorita, minulý rok vyhral s „The Blues“ Európsku ligu a je stabilnou jednotkou medzi troma žrďami mužstva zo Stamford Bridge. Za rok 2013 skončil druhý ďalší legionár z Britských ostrovov Tomáš Rosický.

Stredopoliar Arsenalu Londýn zaostal za víťazom o 85 hlasov. Tretí skončil Vladimír Darida, ktorý v lete prestúpil z Plzne do nemeckého Freiburgu a štvrtý bol Tomáš Hübschman z ukrajinského Šachtaru Doneck. Najvyššie postaveným hráčom, ktorý strávil celý minulý rok v českej lige, je obranca Plzne David Limberský na šiestej priečke.

Kouč Vrba priviedol vlani Viktoriu Plzeň k druhému ligovému primátu v histórii klubu a v lete s ňou postúpil do skupinovej fázy Ligy majstrov. Od 1. januára 2014 prebral českú reprezentáciu. Druhé miesto medzi trénermi obsadil Jaroslav Šilhavý, ktorý dostal Slovan Liberec do skupinovej fázy Európskej ligy a tretí Vítězslav Lavička zo Sparty Praha. Trofej pre talent roka získal Matěj Vydra, ktorý sa vďaka skvelým jarným výkonom v drese druholigového anglického Watfordu dostal až do reprezentácie. Jeseň strávil vo West Bromwichi Albion.

V ankete rozhodujú o poradí členovia futbalovej akadémie: kapitáni a tréneri prvoligových tímov, reprezentanti s najmenej 25 štartmi, víťazi minulých ročníkov, zástupcovia Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR) a vybraní športoví novinári.

Informácie pochádzajú zo spravodajského serveru iDnes.cz.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Vrba #Petr Čech