Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďurica: Futbal nie je jediná priorita, ale baví ma

Ján Ďurica patrí medzi futbalistov, ktorí by mohli zaútočiť v 21. ročníku ankety Pravdy a SFZ na suverénne postavenie dua Marek Hamšík - Martin Škrtel v uplynulom období.

03.03.2014 10:00
Ján Ďurica Foto: ,
Ján Ďurica.
debata

Predurčuje ho k tomu skvelý rok 2013, ktorý zažil v slovenskej reprezentácii i v Lokomotive Moskva. Výsledky prestížnej ankety budú známe už v pondelok večer v Trnave.

„Prvé miesto obhajuje Martin Škrtel, opäť má veľkú šancu vyhrať, ale rovnako aj Marek Hamšík, rozdajú si to oni,“ tipuje Ďurica.

Do najlepšej desiatky, ktorá kandiduje na najlepšieho futbalistu roka 2013, sa vrátil po ročnej pauze. Prívlastok nováčik však pred jeho menom príliš nesedí. V ankete bodoval už deviatykrát a z toho sa šiesty raz ocitol v prvej desiatke. Doteraz nazbieral dovedna 529 bodov a v historickom rebríčku mu patrí 26. miesto. Dnes večer mu pribudnú na jeho konto ďalšie body a posunie sa vyššie.

Najvyššie skončil v ankete v roku 2005, keď v nej bodoval vôbec prvý raz – obsadil 6. miesto. Teraz by si mohol vylepšiť svoje osobné maximum. Vlani bol najzamestnanejším slovenským reprezentantom. Jeho tím je po jeseni na čele ruskej ligy spolu so Zenitom Petrohrad a on ako jediný hráč Lokomotivu nastúpil v tomto ročníku nielen vo všetkých zápasoch (19), ale odohral aj plný počet minút. Aj v reprezentácii si pripísal vlani najviac minút zo všetkých hráčov, až na posledný súboj s Gibraltarom, nechýbal ani v jednom zápase.

„S mojimi minuloročnými výkonmi som spokojný,“ potvrdzuje obranca. „Nominácia medzi najlepších slovenských futbalistov ma veľmi potešila a teraz je mi vcelku jedno, na ktorom mieste skončím. Samozrejme, platí, čím vyššie, tým lepšie.“

Hoci nedávno oslávil 32 rokov, akoby chytil druhý dych. „Vždy sa dá zlepšovať, verím, že tento rok budem v dobrých výkonoch pokračovať a pomôžem aj reprezentácii. Cítim sa dobre, mám čistú hlavu. Dôležité je, že nelietam v oblakoch a nechýba mi pokora. Asi som už dospel, mám viac životných skúseností. Jedinou prioritou už nie je futbal, ale veľmi ma baví a užívam si ho.“

Rodák z Dunajskej Stredy si pochvaľuje kvalitnú zimnú prípravu. Tento týždeň ho čakajú už dva úvodné zápasy jarnej sezóny. V ruskej lige Lokomotiv privíta Krídla Sovietov. „Otvára sa nám veľká šanca na titul, všetci dúfame, že to zvládneme. Máme to vo svojich rukách, z dvanástich zápasov odohráme až osem doma,“ približuje sľubnú pozíciu.

Ešte predtým, v stredu, slovenskí reprezentanti nastúpia na zápas v Izraeli. „Teším sa na tento súboj, ale aj na atmosféru v mužstve. Po dlhšom čase sa stretnem so spoluhráčmi. Hráme proti silnému súperovi, s ktorým som sa ešte nestretol. Dúfam, že vykročíme v tomto roku úspešne,“ uzavrel Ján Ďurica

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Martin Škrtel #Ján Ďurica #Futbalista roka 2013