Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Platini kritizoval víťazstvo Ronalda v ankete Zlatá lopta FIFA

Víťazstvo Cristiana Ronalda v ankete Zlatá lopta sa okamžite stalo terčom kritiky predsedu Európskej futbalovej únie UEFA Michela Platiniho. Francúzskemu funkcionárovi sa nepáči, akým spôsobom hodnotenie futbalistov prebieha.

13.01.2014 22:34
Michel Platini Foto: ,
Michel Platini.
debata (2)

Podľa futbalovej legendy rozhoduje hodnota hráčov a nie ich výkony. Sám by trofej dal svojmu krajanovi Franckovi Ribérymu.

„Som veľmi sklamaný, že nevyhral Franck,“ povedal Platini, ktorý svoju kritiku namieril proti FIFA a jej šéfovi Josephovi Blatterovi. „Od čias, čo Zlatú loptu prevzala FIFA, sa čosi zmenilo. Som sklamaný, pretože počas svojej päťdesiatročnej histórie Zlatú loptu zohľadňovali výsledky. Dnes sa cení celosvetová hodnota hráčov a to je problém,“ vyhlásil francúzsky funkcionár.

Ribéry podľa Platiniho v uplynulom roku vyhral všetko, čo mohol, a zaslúžil si preto aj Zlatú loptu. „V roku 2010 nevyhral po triumfe na majstrovstvách sveta žiadny Španiel, a to je tiež problém. Pre Francka za minulý rok rovnako ako pre Španielov za rok 2010 malo platiť: teraz alebo nikdy,“ vyhlásil.

Výkony nehrajú podľa Platiniho u hlasujúcich vždy tú najdôležitejšiu úlohu. „Budúci rok sa tu zasa stretneme a budeme voliť medzi Messim a Ronaldom. O dva roky medzi Ronaldom a Messim a o tri roky zase,“ poznamenal.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Michel Platini #Zlatá lopta FIFA 2013