Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi je späť! Odohral polhodinu a Getafe dorazil dvoma gólmi

Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v prvom osemfinálovom zápase španielskeho Kráľovského pohára (Copa del Rey) nad Getafe jednoznačne 4:0.

09.01.2014 00:18 , aktualizované: 11:05
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

O dva góly sa v priebehu dvoch minút postaral v závere stretnutia Lionel Messi. V zostave katalánskeho tímu sa štvornásobný najlepší futbalista na svete objavil premiérovo od novembrového zranenia zadného stehenného svalu.

Štadión Nou Camp skandoval Messiho meno už počas predzápasovej rozcvičky. Na ihrisko sa dostal v 63. minúte, keď vystriedal Andrésa Iniestu. Barcelona vtedy vyhrávala 2:0 dvoma gólmi Césca Fábregasa.

„Poriadne som zregeneroval a na tréningoch som sa cítil vynikajúco. Súťažné stretnutie je však niečo úplne iné,“ povedal pre Barca TV fenomenálny rodák z Rosaria a doplnil: „Viac ako góly ma teší, že som sa cítil veľmi dobre po fyzickej stránke. Tú polhodinu som odohral bez akejkoľvek bolesti.“

Od Messiho sa očakáva, že v roku 2014 bude hlavný ťahúň katalánskeho klubu v ceste za vytúženou obhajobou ligového titulu i Argentíny pri pokuse získať prvý primát z majstrovstiev sveta od roku 1986. K mentálnej pohode mu pomohlo, že počas rekonvalescencie strávil pár týždňov v rodnej krajine. „Poriadne som si odpočinul od všetkého. Bol som s rodinou a priateľmi, čo mi dodalo nové sily. Teraz som späť, sústredím sa opäť na futbal a teším sa na výnimočný rok. Naďalej chcem dosahovať veľké méty, získavať trofeje, zabávať sa futbalom a pomôcť spoluhráčom. Čaká nás nesmierne náročných päť mesiacov, určite počas nich zabojujeme, aby sme vyhrali všetko, čo sa bude dať. Hovorím o klube i reprezentácii,“ doplnil obávaný ľavák.

Prvý gól Lionela Messiho
Druhý gól Lionela Messiho

Copa del Rey – osemfinále – 1. zápasy:

FC Barcelona – Getafe 4:0 (1:0)
Góly: 9. a 63. Fábregas, 90. a 90.+3 Messi

Alcorcón – Espanyol Barcelona 1:0
Betis Sevilla – Athletic Bilbao 1:0
Santander – Almería 1:1

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi #Copa del Rey #Getafe