Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Wenger chce od UEFA zrušenie výhody gólu na ihrisku súpera

Tréner futbalistov londýnskeho Arsenalu Arséne Wenger opäť raz na seba upozornil kontroverzným vyhlásením.

22.12.2013 11:18
Arsene Wenger Foto: ,
Arsene Wenger, tréner Arsenalu, počas zápasu proti Bayernu. Na rovnakého súpera narazí Arsenal v Lige majstrov aj tento rok.
debata

Francúzsky kouč „kanonierov“ najnovšie žiada predstaviteľov Európskej futbalovej únie (UEFA), aby zrušili pravidlo o výhode streleného gólu na ihrisku súpera v pohárových zápasoch.

Podľa platných pravidiel sa gól vonku „počíta za dva“, inými slovami pri vyrovnanom skóre v pohárových dvojstretnutiach postúpi ďalej tím, ktorý dal viac gólov u súpera. Arsenal na to doplatil v minulosezónnom osemfinále Ligy majstrov, keď doma prehral s neskorším celkovým víťazom kontinentálneho pohára číslo jeden Bayernom Mníchov 1:3 a v odvete v Nemecku zvíťazil „iba“ 2:0. „Bavorov“ teda posunul do štvrťfinále gól z Emirates Stadium.

„Už po našom vypadnutí s Bayernom som žiadal UEFA o zrušenie tohto pravidla. Gól na pôde súpera má príliš veľkú váhu. Ľudia sa čudujú môjmu apelu, ale ja si myslím, že toto pravidlo je veľký problém v modernom futbale. Niekedy je to na škodu futbalu, pretože často domáce tímy sústredia svoje sily na to, aby neinkasovali a nie na to, aby sa pokúsili skórovať,“ vyhlásil Wenger. Jeho zverencov čaká v pondelok 23. decembra ligové mestské derby proti FC Chelsea.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arséne Wenger #Arsenal Londýn