Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Wenger chce od UEFA zrušenie výhody gólu na ihrisku súpera

Tréner futbalistov londýnskeho Arsenalu Arséne Wenger opäť raz na seba upozornil kontroverzným vyhlásením.

22.12.2013 11:18
Arsene Wenger Foto: ,
Arsene Wenger, tréner Arsenalu, počas zápasu proti Bayernu. Na rovnakého súpera narazí Arsenal v Lige majstrov aj tento rok.
debata

Francúzsky kouč „kanonierov“ najnovšie žiada predstaviteľov Európskej futbalovej únie (UEFA), aby zrušili pravidlo o výhode streleného gólu na ihrisku súpera v pohárových zápasoch.

Podľa platných pravidiel sa gól vonku „počíta za dva“, inými slovami pri vyrovnanom skóre v pohárových dvojstretnutiach postúpi ďalej tím, ktorý dal viac gólov u súpera. Arsenal na to doplatil v minulosezónnom osemfinále Ligy majstrov, keď doma prehral s neskorším celkovým víťazom kontinentálneho pohára číslo jeden Bayernom Mníchov 1:3 a v odvete v Nemecku zvíťazil „iba“ 2:0. „Bavorov“ teda posunul do štvrťfinále gól z Emirates Stadium.

„Už po našom vypadnutí s Bayernom som žiadal UEFA o zrušenie tohto pravidla. Gól na pôde súpera má príliš veľkú váhu. Ľudia sa čudujú môjmu apelu, ale ja si myslím, že toto pravidlo je veľký problém v modernom futbale. Niekedy je to na škodu futbalu, pretože často domáce tímy sústredia svoje sily na to, aby neinkasovali a nie na to, aby sa pokúsili skórovať,“ vyhlásil Wenger. Jeho zverencov čaká v pondelok 23. decembra ligové mestské derby proti FC Chelsea.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arséne Wenger #Arsenal Londýn