Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Francúzsko, Taliansko a Anglicko budú pri žrebe MS 2014 nenasadené

Pred žrebom záverečného turnaja futbalových majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii nebudú medzi nasadenými tímami figurovať viacerí poprední zástupcovia z Európy.

03.12.2013 19:26
Majstrovstvá sveta vo futbale, trofej Foto: ,
Trofej pre víťaza majstrovstiev sveta vo futbale.
debata

Medzi nenasadenými sú reprezentácie Francúzska, Talianska, Anglicka či Holandska. Žreb sa uskutoční 6. decembra o 18.00 h SEČ v Costa do Sauípe v brazílskom štáte Bahia a najlepšiu pozíciu budú mať domáci výber usporiadateľskej krajiny, obhajca titulu Španielsko, ďalej Nemecko, Argentína, Kolumbia, Belgicko, Uruguaj a Švajčiarsko.

Rozhodujúcim kritériom pre nasadenie je takisto ako pred štyrmi rokmi pred svetovým šampionátom 2010 v Juhoafrickej republike októbrové vydanie rebríčka FIFA. V prvom koši je sedem renkingovo najlepších tímov sveta a usporiadajúca Brazília. Novembrový rebríček sa neberie do úvahy, pretože by zvýhodňoval mužstvá účinkujúce v októbrovej baráži.

Kľúč pre rozdelenie do zostávajúcich košov rovnako ako pred minulými MS zohľadňuje regionálny faktor. V druhom, zatiaľ sedemčlennom koši, figurujú africké tímy a nenasadené juhoamerické výbery, v treťom tímy z Ázie, Severnej a Strednej Ameriky a vo štvrtom deväť nenasadených tímov z Európy. Pred losovaním základných skupín presunú žrebom jeden tím zo štvrtého do druhého koša.

V jednej skupine na MS 2014 nesmú byť dvaja zástupcovia rovnakého kontinentu, len z Európy môžu byť dva tímy v tej istej skupine.

Oficiálne rozdelenie účastníkov futbalových MS 2014 do košov:
1. kôš: Brazília, Španielsko, Nemecko, Argentína, Kolumbia, Belgicko, Uruguaj, Švajčiarsko
2. kôš: Čile, Pobrežie Slonoviny, Ekvádor, Ghana, Alžírsko, Nigéria, Kamerun
3. kôš: USA, Mexiko, Kostarika, Honduras, Japonsko, Irán, Kórejská republika, Austrália
4. kôš: Holandsko, Taliansko, Anglicko, Portugalsko, Grécko, Bosna a Hercegovina, Chorvátsko, Rusko, Francúzsko

debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #žreb #MS vo futbale 2014