Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vrba je už oficiálne trénerom Česka

Pavel Vrba je už aj oficiálne trénerom českej futbalovej reprezentácie. V utorok predpoludním ho do funkcie schválil výkonný výbor Futbalovej asociácie Českej republiky. Doterajší úspešný kormidelník FC Viktoria Plzeň podpíše zmluvu od 1. januára 2014 na štyri roky. Informuje o tom web iDnes.cz.

03.12.2013 14:48
pavel vrba Foto: ,
Pavel Vrba.
debata

Čoskoro 50-ročný tréner (nar. 6. 12. 1963) využil výstupnú klauzulu v zmluve a k 15. decembru vyprší jeho kontrakt s českým majstrovským klubom. Už dlho bol jasným kandidátom na obsadenie tejto pozície po septembrovej rezignácii Michala Bílka. Minulú nedeľu viedol Vrba naposledy Plzeň v ligovom súboji, v utorok 10. decembra čaká na jeho doterajších zverencov pod jeho vedením ešte súboj Ligy majstrov proti CSKA Moskva.

Pavel Vrba úspešne viedol Plzeň od októbra 2008, dvakrát priviedol tím k českému titulu a rovnako dvakrát do skupinovej fázy Ligy majstrov. S mužstvom získal domáci pohár aj superpohár. V minulosti na Slovensku viedol Púchov a Žilinu a mal ponuku trénovať reprezentáciu SR.

Vrba povedie českú reprezentáciu do 31. decembra 2017. „V zmluve je opcia na ďalšie dva roky, ktorú môžeme uplatniť,“ upozornil podľa iDnes.cz generálny sekretár FAČR Rudolf Řepka. Česi budú pod taktovkou Vrbu bojovať nielen o postup na majstrovstvá Európy 2016, ale aj na majstrovstvá sveta 2018. Ak by si FAČR uplatnila opciu, potom aj v kvalifikácii ME 2020.

„Som veľmi rád, že získame trénera, ktorý má za sebou rad skvelých výsledkov a tiež uznanie a podporu širokej verejnosti,“ vyhlásil pred pár dňami predseda FAČR Miroslav Pelta. Vrbovi bude ako asistent pomáhať Karel Krejčí. Nový kouč bude mať premiéru na lavičke 5. marca v Prahe v zápase proti Nórsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Vrba