Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sedem futbalistov obvinených z korupčnej kauzy sa priznalo

Všetci siedmi obvinení v korupčnej futbalovej kauze, ktorých stíha slovenská polícia, sa v plnom rozsahu priznali. V sobotu to potvrdila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

14.09.2013 17:18
futbal, Trenčín - Dunajská Streda, Huber Foto: ,
Medzi štvoricou hráčov Dunajskej Stredy obvinených z prijímania úplatku je aj český obranca Tomáš Huber (vpravo).
debata

Polícia ešte v piatok (13.9.) navrhla jedného z nich stíhať väzobne. Hovorkyňa informovala, že prokurátor ÚŠP žiadosti polície nevyhovel. „Prokurátor podnetu vyšetrovateľa nevyhovel, pretože nezistil žiadne konkrétne skutočnosti, ktoré by takýto návrh odôvodňovali,“ povedala Predajňová.

Polícia obvinila z podplácania bývalých hráčov Ivana Ž., Róberta R. a Mariána D. Z prijímania úplatku sú obvinení dunajskostredskí futbalisti Michal D., Ivan H., Tomáš H. a Marek B. Sprostredkovatelia úplatkov mali ovplyvňovať zápasy aj v Českej republike. „Podľa doterajšieho dokumentovania svojou činnosťou ovplyvnili najmenej 19 futbalových zápasov,“ povedal 12. septembra prezident Policajného zboru Tibor Gašpar.

Zaisťovacia policajná akcia prebehla v Českej republike aj na Slovensku 11. septembra. Policajti zadržali 18 ľudí, z toho šesť v SR, ostatných v Česku. Pri domových prehliadkach zaistili 49.000 eur v hotovosti a techniku na mobilnú komunikáciu. Obvineným z podplácania hrozí väzenie na dva až päť rokov, obvineným z prijímania úplatku tri až osem rokov za mrežami. Gašpar zdôraznil, že na Slovensku ide o prvý odhalený prípad korupcie, ktorý mala spáchať organizovaná skupina. Na vrchole pyramídy podľa polície stojí osoba, ktorá sa nachádza v Ázii a online uzatvárala stávky na zmanipulované futbalové zápasy.

debata chyba
Viac na túto tému: #corgoň liga #priznanie #korupčná aféra