Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bílek končí na českej lavičke, zvyšok kvalifikácie povedú jeho asistenti

Tréner českých futbalistov Michal Bílek po štyroch rokoch končí na lavičke národného tímu. Po utorňajšej prehre 1:2 v Taliansku, po ktorej zostala Česku len minimálna nádej na účasť na svetovom šampionáte, ponúkol rezignáciu a predseda Futbalovej asociácie Českej republiky Miroslav Pelta jeho odstúpenie prijal.

11.09.2013 00:05
Michal Bílek, Česko, futbal Foto: ,
Michal Bílek.
debata

Vo zvyšných dvoch zápasoch kvalifikácie povedie mužstvo zrejme jeden z doterajších asistentov, na hľadanie Bílkovho nástupcu je podľa Peltu potrebný dlhší časový úsek.

„Nesplnil som cieľ, ktorý sme si dali, a tak som ponúkol rezignáciu,“ povedal Bílek na tlačovej konferencii po zápase.

Neskrýval, ako prežíva veľké sklamanie. „Veľmi sme si priali hrať na majstrovstvách sveta, ale nepodarilo sa to. Som veľmi sklamaný, že sa pre nás kvalifikácia končí a aj z toho, že končím v pozícii trénera tímu,“ povedal.

Štyridsaťosemročný Bílek trénoval českú reprezentáciu od jesene 2009 a doviedol ju na minuloročné majstrovstvá Európy, kde mužstvo postúpilo do štvrťfinále. Kouča však dlhodobo kritizovali za nevýrazný herný prejav a po niekoľkých nepresvedčivých výsledkoch sa už nejakú dobu špekulovalo o jeho odvolaní.

Bílek bol prakticky počas celého svojho pôsobenia v českej reprezentácii pod veľkým tlakom, ťažké situácie však vždy ustál a skončil až po prehre v Taliansku. „Necítim úľavu, len sklamanie, že naša cesta sa končí,“ dodal Bílek, ktorý s reprezentáciou dosiahol bilanciu 16 výhier, 11 remíz a 15 prehier.

debata chyba
Viac na túto tému: #kvalifikácia MS 2014 #Michal Bílek #česká futbalová reprezentácia #MS vo futbale 2014