Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oni majú pohár, my smolu, smúti Čech

Len pár sekúnd chýbalo k tomu, aby sa brankár Petr Čech mohol s futbalistami Chelsea radovať zo zisku Superpohára.

31.08.2013 10:00
Petr Čech, Chelsea - Bayern Foto: ,
Brankár Chelsea Petr Čech diriguje spoluhráčov.
debata

Lenže Bayern Mníchov stihol v závere predĺženia vyrovnať na 2:2 a v penaltovom rozstrele londýnsky tím zdolal. Čechovi tak pokazil zážitok z toho, že o cennú trofej hral v domácom prostredí v Prahe.

„Užil som si to, v zmysle že to bol krásny zápas a že bolo pekné hrať doma. Ale chýba aj ten pohár. Preto prevláda veľké sklamanie,“ povedal po zápase novinárom Čech, ktorý tak prišiel o možnosť stať sa po Vladimírovi Šmicerovi druhým českým futbalistom, ktorý získal trofeje za víťazstvo v lige majstrov, Európskej lige i Superpohár.

Chelsea v stretnutí dvakrát viedla, napriek tomu nakoniec smútila. Vyrovnávací gól Martíneza prišiel v nadstavenom čase predĺženia a hneď po ňom arbiter odpískal koniec. „Chýbalo pár sekúnd a všetko by bolo inak. Hrali sme celé predĺženie v desiatich, napriek tomu sme dali gól. Potom sme to bránili, ale posledný útok sme už neustáli,“ ľutoval.

Sám Čech si nebol istý, kde sa stala chyba. „Bola to kombinácia všetkého. Bola tam lopta, ktorú sme neodkopli. Prišiel center, hlavičku sme vyhrali, ale nejako sa to odrazilo. Niekedy to tak asi má byť. Lopta sa mohla odraziť kamkoľvek a ona sa dokotúľa priamo pred súpera a prázdnu bránku. Bohužiaľ sme dnes smolu mali my a pohár majú oni,“ dodal Čech.

Znovu sa tak opakovala história a duel Bayernu s Chelsea rozhodovali pokutové kopy rovnako ako v minulom finále Ligy majstrov. Vtedy ale bol šťastnejší Čech. „Spomenul som si, že vtedy na mňa kopal i (brankár) Manuel Neuer, tak som sa ho pýtal, či pôjde zase. A nešiel,“ prezradil Čech, o čom sa s Neuerom rozprával pred penaltami.

Pri nich mal Čiech dvakrát smolu, keď už už siahal po lopte. „Pri pokusoch Lahma a Shaquiriho som bol naozaj blízko, ale chýbalo pár centimetrov, škoda,“ dodal plzeňský rodák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Čech