Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prezidenta Bayernu obžalovali z daňového podvodu

Niekoľkomesačné vyšetrovanie sa skončilo. Prezidenta futbalového tímu Bayern Mníchov Uliho Hoenessa obžalovali z daňového podvodu. Bývalému reprezentantovi Nemecka hrozilo desaťročné väzenie. Podľa informácií agentúry SID sa však žalobcovia budú usilovať o dvojročnú podmienku a peňažný trest.

30.07.2013 17:13
Uli Hoeness Foto: ,
Uli Hoeness.
debata

Šesťdesiatjeden­ročný Hoeness sa na začiatku mája priznal, že v rokoch 2002 až 2006 hazardoval s akciami pre adrenalín. Vďaka vysokej kauciu ho vyšetrovali na slobode a vedenie klubu odmietlo jeho ponuku, že dočasne opustí post prezidenta víťaza Ligy majstrov aj bundesligy.

Hoeness má teraz mesiac na to, aby na obžalobu zareagoval. Súd následne rozhodne, či sa bude prípadom zaoberať. Hovorca mníchovského štátneho zastupiteľstva Ken Heidenreich nechcel odhadovať, kedy by toto rozhodnutie malo padnúť.

Žalobcovia kvôli nemeckým daňovým zákonom tiež odmietli zverejniť podrobnosti obžaloby. Funkcionára by podľa agentúry SID mohol postihnúť relatívne nízky trest, pretože jeho podvod je z veľkej časti z 3,2 miliónov eur, o ktoré mal nemecké úrady pripraviť, premlčaný. Podmienka prichádza do úvahy pri sumách do milióna eur.

Hoeness je v Bayerne legendou. V drese bavorského veľkoklubu strávil takmer celú svoju hráčsku kariéru a v 239 zápasoch si pripísal 86 gólov. Ako útočník pomohol klubu trikrát vyhrať bundesligu aj Pohár majstrov európskych krajín. S národným tímom získal zlato na ME 1972 aj svetový titul o dva roky neskôr. Vo vedení Bayernu pôsobí od roku 1982 a od roku 2009 je prezidentom.

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Bayern Mníchov #Uli Hoeness #daňový podvod