Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kocian skončil ako asistent pri rakúskej reprezentácii

Po hlavnom trénerovi Karlovi Brücknerovi skončili pri rakúskej futbalovej reprezentácii aj obaja jeho asistenti. Od stredy predpoludnia platí, že po Andym Herzogovi opúšťa asistentské miesto aj Slovák Ján Kocian. Päťdesiatročný bývalý tréner slovenskej reprezentácie sa na okamžitom ukončení svojho pôsobenia dohodol v stredu na stretnutí s novým šéfom Rakúskeho futbalového zväzu (ÖFB) Leom Windtnerom.

04.03.2009 15:17 , aktualizované: 16:14
Ján Kocian Foto:
Ján Kocian.
debata

Kocian mal kontrakt s ÖFB do konca roka 2009 a podľa pôvodných informácií rakúskych zdrojov chcel vo funkcii naďalej zotrvať. Na margo svojho vyše 7-mesačného pôsobenia na lavičke rakúskej reprezentácie J. Kocian povedal: „Nemôžem si sťažovať. Pracovné podmienky boli vynikajúce.“ Na druhej strane niekdajší reprezentačný stopér ešte v drese bývalého Československa uviedol, že spolu s Brücknerom boli ako cudzinci v Rakúsku pod veľkým tlakom. „Z tohto pohľadu sme svoju úlohu nesplnili,“ poznamenal.

Kocian zhodnotil aj dôvody konca angažmánu hlavného trénera Brücknera. Podľa neho v tom boli okrem výsledkových neúspechov aj zdravotné dôvody. „Bol navyknutý na víťazstvá a dobré výsledky. To, že sa nám nedarilo podľa predstáv, mohlo mať negatívny vplyv aj na jeho zdravotný stav,“ domnieva sa Kocian. Podľa neho zmena na poste prezidenta ÖFB nezohrávala v trénerskej výmene stráží žiadnu úlohu.

Brücknerovým nástupcom sa stal Didi Constantini. Jeho partnerom pri kormidle by mal byť Manfred Zsak. Informovala o tom ORF.

debata chyba