Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovanisti rozbíjali v Dunajskej Strede poháre a hádzali svetlice

Po stretnutí 31. kola futbalovej Corgoň ligy medzi domácim FK DAC 1904 Dunajská Streda a ŠK Slovan Bratislava (0:1) polícia predviedla piatich fanúšikov belasých.

05.05.2010 21:26
Dunajská Streda - Slovan, fanúšikova Foto:
Fanúšikovia bratislavského Slovana hodili na ihrisko niekoľko svetlíc.
debata (16)

Ako agentúru SITA informoval krajský policajný hovorca Ľuboš Homola, traja z nich sa dopustili priestupku, keď rozbíjali poháre a hádzali ich na hraciu plochu i do hľadiska. Na ihrisko hodili aj niekoľko svetlíc. Ďalšieho fanúšika predviedli na zistenie totožnosti. U posledného preverovali, či sa dopustil priestupku alebo nie.

Bratislavské mužstvo prišlo na štadión povzbudiť len niekoľko desiatok fanúšikov. Niektorí z nich počas zápasu vykrikovali protimaďarské heslá. Slovanisti prišli na Žitný ostrov vlakom, na štadión aj z neho ich sprevádzali strážcovia poriadku.

„Polícia, dozorný orgán mesta aj klub vyhodnotili tento zápas ako rizikový. Z tohto dôvodu sme prijali bezpečnostné opatrenia, do ktorých sme nasadili okolo 500 policajtov z celého Trnavského kraja i susedných krajov,“ uviedol Homola. Nechýbala ani jazdná polícia, psovodi či vodná striekačka. Podľa Homolu polícia situáciu zvládla a opatrenia boli dostatočné.

16 debata chyba