Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Erik Jendrišek ide do Hannoveru

Slovenský futbalista Erik Jendrišek bude v nasledujúcej sezóne hrať nemeckú bundesligu za Hannover. Deväťnásťročný kanonier a člen reprezentačnej dvadsaťjednotky odišiel z majstrovského Ružomberka na sever Nemecka na ročné hosťovanie, ktoré sa v prípade záujmu môže zmeniť na prestup. AKTUALIZOVANÉ

10.07.2006 22:36 , aktualizované: 11.07.2006 14:00
Erik Jendrišek Foto:
Erik Jendrišek (v červenom) pózuje s dresom Hannoveru. Po jeho pravici manažér klubu Ilja Kaenzig, naľavo šéf klubu Dr. Karl-Heinz Vehling a športový manažér Carsten Linke (úplne vľavo)
debata

Jendrišek, ktorý oslávi dvadsiate narodeniny až koncom októbra, zaujal v uplynulej sezóne pozorovateľov predovšetkým svojou streleckou potenciou a rýchlosťou. Tímu trénera Františka Komňackého pomohol k premiérovému titulu v klubovej histórii 21 gólmi a s nitranským Róbertom Rákom sa delil o korunu kráľa strelcov slovenskej ligy.

„S dohodnutými podmienkami sme spokojní. Rokovania boli náročné, ale od začiatku z oboch strán veľmi korektné. Funkcionári Hannoveru dobre vedeli, o koho majú záujem. Zrejme aj to prispelo k ich serióznemu prístupu, pretože Erikovu hru mali podrobne odsledovanú,“ povedal prezident Liptákov.

„Dostali sme korektný návrh s hosťovaním, ktorý sme akceptovali. Konkrétna čiastka za hosťovanie zostala predmetom zmluvného tajomstva. Ale myslím, že z hľadiska aj blízkej budúcnosti to bol pre náš klub dobrý deal. Vychádzam z toho, že Erik je veľmi mladý hráč a jeho futbalová cena môže len vzrásť. Prakticky sa dostal priamo do bundesligy a teraz je len na ňom, ako sa tejto šance chytí. Bude viac na očiach, ale som pokojný, pretože Erikove výkony nie sú náhodné. Nemci vedeli prečo ho chcú, ak potvrdí aj v bundeslige svoj vysoký výkonnostný štandard, bude tam, ako doma.“

Jendrišek, o ktorého služby mal záujem aj nórsky BK Lilleström a ruský CSKA Moskva, už v Hannoveri bez problémov absolvoval zdravotné testy na meranie kapacity pľúc, ako aj krvné, röntgenové a EKG-vyšetrenia.

Hannover 96 obsadil v minulej sezóne nemeckej bundesligy 12. miesto, keď v 34 zápasoch nazbieral 38 bodov. Tréner tímu je skúsený kouč Peter Neururer. Jendrišek rozšíril počet slovenských futbalistov v najvyššej nemeckej súťaži na štyroch. V Norimbergu pôsobí duo Mintál, Vittek, vo Wolfsburgu patrí už viac rokov k oporám Miroslav Karhan.

**====== ZÁUJEM JE AJ O SAPARU ======

**

Okrem Jendrišeka sa však na Liptove stále špekuluje aj o odchode reprezentačného stredopoliara Mareka Saparu.

„O Mareka je stále záujem a rokovania v podstate naďalej pokračujú. Situácia v jeho prípade je však komplikovanejšia, pretože ide o tvorcu hry nášho mužstva. Jeho prípadný odchod by bolo rozhodne ťažšie nahradiť v systéme našej hry. Stále totiž ostáva našim cieľom postup v Lige majstrov. Na druhej strane chceme urobiť také konečné rozhodnutie, ktoré bude vhodné pre hráča, klub aj našich fanúšikov,“ ozrejmil situáciu finančný šéf MFK Varchola.

debata chyba