Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner, vy nás naozaj opustíte? V Michalovciach bijú na poplach, v českých médiách sa píše, že Straku chce silná africká reprezentácia

Prišiel, videl, zachránil(?) a čo ďalej? Na futbalovom Zemplíne sa rozpráva o tom, že tréner Michaloviec František Straka je na odchode do Afriky. Prispeli k tomu špekulácie v českých médiách, podľa ktorých by mal známy lodivod viesť reprezentáciu Gambie. Na zozname ho vraj mal aj národný tím Nigérie.

26.04.2024 11:30
František Straka Foto:
František Straka.
debata

Český portál sport.cz priniesol s trénerským búrlivákom, ktorého často najímajú tímy bojujúce o záchranu, rozhovor. Straka sprvoti o špekuláciách hovoriť nechcel, nakoniec však predsa len niečo povedal.

Na priamu otázku redaktora, či ho láka Afrika, odpovedal najprv vyhýbavo…

"Nechcem sa o tom baviť, nehnevajte sa. Informácie vyšli von pred sobotným zápasom so Skalicou (Michalovce doma prehrali 1:3, pozn. red.), čo ma rozhodilo.

A nielen mňa. Hráči nie sú hlúpi, samozrejme majú prehľad, čo sa deje. Prišli za mnou a pýtali sa: Tréňo, vy nás fakt opustíte?" opisoval situáciu z kabíny Straka.

"Upokojil som ich, že našu spoločnú prácu stopercentne dokončíme. Nemám vo zvyku nikam utekať. V pondelok som navyše dostal ponuku z Nemecka.

František Straka Čítajte viac Čech Straka: Východniari? Sparťanov futbal nikde nebolel tak, ako práve tu. Boli to "nechuťáci", no skvelí chlapi. Keď spustili, museli sme si domýšľať

Požiadali ma, či by som im nepomohol so záchranou. Jasne som im povedal, že nikam nepôjdem, že mojím jediným cieľom je byť úspešný v Michalovciach," pokračoval.

Michalovce pred jeho príchodom nevyhrali 20 zápasov v rade, odkedy je na ich lavičke Straka – prišiel pred začiatkom jarnej časti sezóny – prehrali iba raz. Práve doma so Skalicou.

Momentálne sú na jedenástej priečke zaručujúcu baráž, tri body za Košicami.

"Keď skončí moje pôsobenie v Michalovciach, oznámim, čo bude ďalej. Máme teraz pred sebou posledné štyri zápasy, máme záchranu vo svojich rukách. Mrzí nás, že nám nevyšlo stretnutie so Skalicou, ale porážka raz prísť musela.

Urobíme maximum, aby sme sa baráži vyhli. Pokiaľ nie, pôjdeme do nej s veľkým odhodlaním. Zásadné je, že sme dokázali odvrátiť priamy zostup," doplnil Straka.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Zemplín Michalovce #František Straka