Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice sa ospravedlnili za nešťastný omyl. Legendárny brankár, o ktorého smrti informovali, stále žije

11. apríla sa objavila smutná správa o smrti veľkej osobnosti košického futbalu Antona Flešára, legendárny brankár odišiel na druhý svet vo veku 79 rokov.

15.04.2024 13:49
Karol Dobiaš, Dušan Krchňák, Anton Švajlen, Ján... Foto:
Zľava bývalí futbalisti Karol Dobiaš, Dušan Krchňák, Anton Švajlen a Ján Pivarník v roku 2017.
debata (3)

O jeho úmrtí informoval na sociálnej sieti klub Niké ligy FC Košice. Správa však spôsobila nepríjemné prekvapenie u nejedného pamätníka zlatých čias košického futbalu.

Klub si totiž v pôvodnej správe na sociálnej sieti pomýlil Antona Flešára s iným košickým gólmanom Antonom Švajlenom. 86-ročný rodák zo Solčian však stále žije.

Klub sa za chybu ospravedlnil. "Komunikačným šumom sa k nám dostala informácia o úmrtí Antona Švajlena. Bohužiaľ, dnes nás navždy opustila iná brankárska legenda Anton Flešár, ktorého najbližším vyjadrujeme úprimnú sústrasť.

Oldřich a Pavel Svojanovský. Čítajte viac Tragická smrť československého olympionika. Dvojnásobný medailista zomrel po páde z pódia

Rodine Antona Švajlena aj samotnému Antonovi Švajlenovi sa týmto úprimne ospravedlňujeme a želáme pevné zdravie," uviedol klub veci na pravú mieru.

Anton Flešár sa narodil v Stropkove a väčšinu svojej kariéry strávil medzi troma žrďami v bráne Lokomotívy Košice. Zaujímavosťou je, že tréneri ho v Československom pohári niekedy využívali aj na pozícii útočníka.

V reprezentačnom drese si zahral na majstrovstvách sveta 1970 v Mexiku. Ligový titul vyhral v drese Dukly Praha, na konte mal Slovenský aj Československý po­hár.

Majstrovské oslavy Slovana na Tehelnom poli Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Pozrite si, ako to vyzeralo na Tehelnom poli...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #úmrtie #brankár #FC Košice #Anton Švajlen #Anton Flešár