Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Debakel na rozlúčku. Zlaté Moravce končia v najvyššej súťaži po 14 rokoch

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble po sezóne zostúpia do druhej najvyššej súťaže. V sobotnom zápase 5. kola nadstavbovej časti Niké ligy prehrali na pôde AS Trenčín hladko 0:4 a skončia tak v tabuľke s určitosťou na 12. mieste.

13.04.2024 20:28
SR Futbal NL 18. kolo Trenčín ViON TNX Foto: ,
Futbalisti AS Trenčín vyprevadili Zlaté Moravce do druhej ligy.
debata

Päť kôl pred koncom súťaže strácajú Zlaté Moravce v skupine o udržanie sa na dvojicu Michalovce – Košice už nedostihnuteľných 16 bodov a po 14 rokoch tak opúšťajú najvyššiu súťaž. AS ukončil sériu siedmich zápasov bez víťazstva a pripísal si prvý triumf v nadstavbe, vďaka ktorému si upevnil ôsmu priečku.

Trenčania od úvodu dominovali a už do prestávky si vytvorili dvojgólový náskok. O oba presné zásahy sa postaral aktívny Ibrahim, najprv namieril presne spoza šestnástky a pred druhým gólom vybojoval penaltu, ktorú následne aj sám premenil.

Oslavy titulu ŠK Slovan Čítajte viac Radostný ošiaľ na Tehelnom poli. Slovan vybojoval šiesty titul. Weiss: Bola to povinnosť

Hostia sa na domácu polovicu poriadne ani nedostali, raz trafili bočnú sieť, ale inak mal brankár Vozinha málo práce. V druhom dejstve zvýšil na 3:0 Kupusovič, ktorý z rohu šestnástky napálil loptu presne do pravého horného rohu. Štvrtý gól mohol pridať Djerlek, no z dobrej pozície prestrelil bránu. Triumf domácich spečatil až v 84. minúte Gajdoš.

5. kolo nadstavbovej časti Niké ligy – skupina o udržanie sa:
AS Trenčín – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:0 (2:0)
Góly: 31. a 45.+1 Ibrahim (druhý z 11 m), 54. Kupusovič, 84. Gajdoš. Rozhodovali: Choreň – Kuba, Juhos, ŽK: Kuzma (Z. Moravce), 749 divákov.
AS Trenčín: Vozinha – Kmeť, Bondarenko, Skovajsa, Kozlovský – Bariš (72. Hájovský) – Djerlek (72. Emeka), Gajdoš (85. Ben Sallam) – Kupusovič (80. Akila), Ibrahim, Sunday (72. Uchegbu)
FC ViOn Zlaté Moravce: Richter – Suľa, Gono, R. Nagy, Jinjolava – Nonikašvili (59. Balič), Dramé (69. Moško) – Tabatadze (80. Majdan) – Balaj (69. M. Švec), Kuzma (59. Dulay), Mészáros

Hrdinom Michaloviec van Kessel

V 5. kole nadstavby o udržanie sa Banská Bystrica prehrala s Michalovcami 0:1, keď znovu nastúpila bez zraneného kapitána Polievku. Zemplínčania neprehrali siedmy duel v rade a brankár Frelih neinkasoval už 520 minút.

V prvom polčase boli aktívnejší hostia, ale strelám Žofčáka, van Kessela a Arevala chýbala presnejšia muška. Po pol hodine sa navyše zranil michalovský kapitán Žofčák, ktorý v stredu oslávil 41. narodeniny.

Domáci mali do polčasu iba jednu šancu, osamotený Hlinka v päťke trestuhodne hlavičkoval vedľa bránky. Po zmene strán ubudlo príležitostí, o niečo viac ich mali Zemplínčania a napokon strelili gól v 84. minúte, keď sa z ľavej strany šestnástky presadil peknou obaľovačkou van Kessel.

MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)
Gól: 84. van Kessel. Rozhodovali: Kráľovič – Ferenc, Roszbeck. ŽK: Hlinka – Magda, 1083 divákov.
Banská Bystrica: Trnovský – Mensah, Willwéber, Migaľa (46. Považanec) – Pišoja, Richtárech, Hlinka, Záhumenský (80. Hanes) – Slebodník (61. Marquinho), Depetris (61. Veselovský), Rymarenko
Michalovce: Frelih – Magda, Dzotsenidze, Volanakis, Bahi – Vaško, Karasjuk – Arevalo (87. L. Jánošík), Žofčák (36. L. Šimko), van Kessel – Niarchos (87. Bednár)

Skalica natiahla sériu bez prehry

Futbalisti MFK Skalica zvíťazil na FC Košice 2:1. Upevnili si tým priebežné 9. miesto v celkovej tabuľke a dosiahli štvrtý zápas po sebe bez prehry. Košičania spadli na priebežnú 11. priečku znamenajúcu baráž o skóre za Michalovcami, ktoré zvíťazili v Banskej Bystrici 1:0.

Domáci začali aktívne a už po úvodnom výkope rozvinuli ofenzívnu akciu, po ktorej brankár Junas vyrazil technickú strelu Faška na roh. Brankár hostí podržal svoj tím aj v 25 minúte, keď zneškodnil strelu Fabiša z priameho kopu a krátko na to si poradil aj s pokusom Obouneta.

00. Slovan oslavy titul 2024 Tehelné pole Čítajte viac Kucka daj prosím dres! Slovanisti oslavovali s tisíckami fanúšikov, šampanské tieklo prúdom

Košičania mali v prvom polčase viac z hry, no od 27. minúty prehrávali. Po Junasovom výkope sa lopta cez Smékala a Moronga dostala k Matejovovi, ktorý strelou z viac než 20 metrov prekonal Kiru – 0:1. V 44. minúte mohol Smékal potrestať chybu Kiru, no netrafil do priestoru bránky.

Ani v druhom dejstve nebola núdza o gólové príležitosti. V jeho úvode sa Košičania dostali do viacerých nádejných situácií, ale viackrát zlyhali vo finálnej fáze. Brankára hostí Junasa v 55. minúte neprekonal Faško a o desať minút Obounet trafil žŕdku jeho bránky.

Konštrukciu trafili aj hostia, keď hlavičkoval Podhorin v 72. minúte. V 81. minúte Jones fauloval v šestnástke Alvesa a Podhorin z penalty zvýšil na 0:2. Košičania sa gólu dočkali až v úvode nadstaveného času. Jones odčinil svoj faul, keď spracoval center, Černek ho nezastavil a krížnou strelou prekonal Junasa – 1:2. V závere pribudlo nervozity na oboch stranách, Košičania sa snažili o vyrovnanie, ale Skaličanov už nezaskočili.

FC Košice – MFK Skalica 1:2 (0:1)
Góly: 90.+1 Jones – 27. Matejov, 82. Podhorin (11 m). Rozhodovali: Očenáš – Pozor, Vorel, ŽK: Obounet, Faško, Innnocenti – Matejov, Sobczyk, Nagy, Podhorin, Smékal, Junas 2582 divákov
Košice: Kira – Fabiš, Šindelář, Gorosito, Innocenti, Davis (77. Petrák) – Hočko, Faško, Gallovič (67. Jones) – Obounet, Medved
Skalica: Junas – Krčík, Hrádecký, Podhorin, Černek – Nagy (70. Ranko), Mášik – Morong (89. Gaži), Sobczyk (58. Haša), Matejov (58. Dani Alves) – Smékal

Majstrovské oslavy Slovana na Tehelnom poli Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Pozrite si, ako to vyzeralo na Tehelnom poli...
debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble #Niké liga