Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťazná séria Trnavy sa skončila v nadstavenom čase, hrdinom Ružomberka bol Malý

Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v sobotňajšom zápase 4. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupina o titul nad FC Spartak Trnava 2:1.

06.04.2024 17:16 , aktualizované: 20:00
MFK Ružomberok Foto:
MFK Ružomberok si pripísal tri body.
debata

O triumfe rozhodol v piatej minúte nadstaveného času Matúš Malý. Hostia prišli o trojzápasovú víťaznú sériu, domáci bodovali v treťom stretnutí za sebou.

Trnava po sobotňajšej prehre stráca na vedúci Slovan už 18 bodov a presne toľko ich môže získať v záverečných šiestich kolách.

„Belasí“ môžu mať vzájomné duely so Spartakom teoreticky stále aj horšie, takže ešte nemajú istotu titulu, no môžu ho získať už v nasledujúcom kole v domácom súboji s Dunajskou Stredou v prípade, že získajú aspoň bod.

V prvom polčase to bola predovšetkým taktická bitka, keď sa oba tímy sústredili predovšetkým na kompaktnú defenzívu.

V 30. minúte sa dostal do šance domáci útočník Hladík a brankár Takáč jeho strelu nohou vyrazil. Druhá polovica už bola jednoznačne ofenzívne živšia.

futbal  11 Čítajte viac Zápas skupiny o udržanie sa medzi Košicami a Banskou Bystricou sme sledovali ONLINE

V 56. minúte po závare pred bránou Spartaka prestrelil Selecký celú húštinu hráčov a otvoril skóre – 1:0.

Hostia expresne zareagovali a vyrovnali Azangom. V závere nadstavenej päťminútovky však udreli Liptáci, po rohovom kope Seleckého skóroval Matúš Malý.

MFK Ružomberok – FC Spartak Trnava 2:1 (0:0)
Góly: 56. Selecký, 90.+5 Malý – 58. Azango. ŽK: Malý – Zeljkovič, Kóša. Rozhodovali: Ziemba – Vorel, Pacák, 1629 divákov.
Ružomberok: Frühwald – Gabriel, Maslo (46. Malý), Mojžiš (46. Chobot) – Luterán, Lavrinčík, Zsigmund, Selecký – Hladík (85. Jackuliak), Boďa (46. Gerec), Domonkos (77. Múdry)
Trnava: Takáč – Šulek (66. Koštrna), Ujlaky, Durič, Kóša, Bolaji (66. Mikovič) – Ofori (46. Azango), Zeljkovič, Bukata (66. Daniel), Bajnovič – Ďuriš (84. Poznar)

hlasy trénerov:
Ondřej Smetana, Ružomberok: „Trnava bola na nás dobre pripravená. S tým sa rátalo, no nevedeli sme si poradiť. V druhom polčase chalani dobre zareagovali. Prípravná fáza a zakladanie útokov boli lepšie. Trošku sme sa dostali do priestorov, kde sa dalo viac hrať. Aj tak bolo ťažké sa do ich obrany dostať a vytvárať si nejaké šance. V takom prípade musí prísť i dlhý aut, či štandardky. Vytvoriť si tak trochu tlak na ich kvalitnú defenzívu. Párkrát sa to aj podarilo. Napokon to dobre dopadlo. Z víťazstva máme veľkú radosť. Víťazstvo nad takým súperom ako Trnava, je veľmi cenné.“
Michal Gašparík, Trnava: „Videli sme bojovný, vyrovnaný, remízový zápas na zlom ihrisku. Ten futbal tak aj vyzeral, veľmi veľa strát a málo šancí. Veľa nakopávaných lôpt. Potom sme dostali gól po autovej situácii. Vzápätí sa naše mužstvo vrátilo do zápasu. V závere rozhodla ďalšia štandardná situácia. Absolútne nám ublížili druhopolčasové striedania. To bol aj dôvod toho, že na konci sme sa úplne nezmyselne dostali pod tlak a boli z toho domáce štandardky. A v poslednej sekunde gól. Deväť zápasov sme s Ružomberkom nevyhrali. Záver bol pre nás neuveriteľný.“

Bývalé hviezdy, ktoré stále behajú po trávnikoch Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Niektorých si možno pamätáme ako mladíkov,...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #MFK Ružomberok #skupina o titul #FC Spartak Trnava #Niké liga