Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Slovan nedorazil, doma si zavaril. Politické špičky žiadajú koniec Rodriguesa v reprezentácii

Vrátil sa už stratený luxemburský útočník Gerson Rodrigues do Slovana. Klub z Tehelného poľa ani počas Veľkonočného pondelka neinformoval o jeho návrate. Zato v Luxembursku vyvolalo jeho odsúdenie búrlivé reakcie.

01.04.2024 20:45
Gerson Rodrigues Foto:
Útočník Slovana Gerson Rodrigues sa naposledy na trávniku predstavil v utorňajšom prípravnom zápase Luxemburska proti Kazachstanu.
debata (3)

Zvolení predstavitelia luxemburského parlamentu vyvinuli koncom týždňa tlak na Rodriguesa po jeho odsúdení za domáce násilie. Spochybňujú dokonca jeho miesto v reprezentácii Luxemburska.

Ako informoval denník L'essentiel, kritiku spustila na Instagrame poslankyňa za socialistov Liz Brazová. Neskôr sa k nej pridalo niekoľko ďalších predstaviteľov parlamentu ako bývalá tenistka Mandy Minellová, Sven Clement či Joelle Welfringová.

Podľa L'essentiel odsúdenie na 18 mesiacov väzenia s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu a pokuta 1500 eur, voči ktorému sa útočník odvolal, vyvoláva otázky o športových dôsledkoch tohto súdneho rozhodnutia a dokonca o jeho budúcnosti v národnom tíme.

Iker Casillas Čítajte viac Pred kamerou bozkával novinárku, otca pripravil o milión eur. Kariéru legendy ukončil infarkt

„Som alergická na akúkoľvek formu násilia. Rodrigues je idol pre deti, čo mu dáva určitú povinnosť ísť príkladom,“ vysvetlila Brazová a žiadala vylúčenie hráča z reprezentácie počas jeho trestu.

„V takomto prípade musíte byť prísny. Ale pri pohľade na rôzne reakcie nie všetci súhlasia. Niektorí ľudia si myslia, že šport a súkromný život by mali byť oddelené. Podľa mňa nie na tejto úrovni,“ dodala.

Ako potvrdil pre L'essentiel Rodriguesov právnik Guillaume Rauchs, futbalista sa voči verdiktu súdu odvolá. "Žijeme v právnom štáte, kde platia základné princípy. Kým nie je definitívne odsúdený, musí sa naňho vzťahovať prezumpcia neviny,“ vyjadril sa Rauchs.

Nemecká futbalová reprezentácia Nemecko Čítajte viac Pripomínalo zakázaný nacistický symbol. Adidas odstránil z predaja kontroverzné číslo

Rodriguesov právnik a aj samotný hráč na sociálnej sieti napádal verziu poškodenej Emilie Bolandovej. Futbalista ubezpečoval, že ju neudrel do tváre a svojim fanúšikom sľúbil, že povie skutočný príbeh.

Influencerka Bolandová naopak obviňuje Luxemburčana z klamstva a hovorí, že je šokovaná tým, že stále tvrdí, že je nevinný. „Nie je to víťazstvo len pre mňa, ale pre všetky týrané ženy, ktoré sa už v takejto hroznej situácii nebudú cítiť samé,“ uviedla Bolandová.

Gerson Rodrigues, kontroverzný útočník Slovana Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Gerson Rodrigues sa po príchode do Slovana...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Gerson Rodrigues