Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss po víťazstve nad Trnavou: Len hlupák by taký náskok stratil. Hovoril aj o príchode posily

Víťazstvom 2:0 nad Spartakom Trnava urobil Slovan Bratislava výrazný krok k zisku šiesteho majstrovského titulu za sebou. Tréner belasých Vladimír Weiss žiaril na pozápasovej tlačovej konferencii spokojnosťou, no zároveň dvíhal aj varovný prst.

02.03.2024 20:21
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss mieri so Slovanom za ziskom šiesteho majstrovského titulu za sebou.
debata

Bodaj by aj nie, veď Slovan má pred štartom skupiny o titul pred druhou Žilinou už 16-bodový náskok. „Trnava mala dobrý presing, museli sme reagovať. Savvidis s Kankavom museli hrať nižšie, Kucka vyššie. Podarili sa nám dve vynikajúce akcie,“ uviedol tréner Weiss.

Ocenil aj skutočnosť, že futbalistov hosťujúceho Spartaka do ničoho jeho hráči nepustili, zo štyroch šancí dali dva góly a zaslúžene vyhrali. „Náskok máme veľký, len hlupák by to stratil. V živote sa však stáva všeličo, ja som opatrný a vždy rešpektujem súperov,“ zodvihol varovný prst Weiss.

Vladimír Weiss Čítajte viac Derby pre nezastaviteľný Slovan rozhodol Weiss. Je známa skupina o titul i o udržanie sa

Tak ako mnohých fanúšikov aj jeho prekvapilo konečné zloženie prvej šestky, do ktorej sa v hodine dvanástej dostal Ružomberok aj Podbrezová a čierny Peter ostal v rukách Trenčína a Banskej Bystrice. „Každý, kto uhral najviac, si zaslúžil postup.“

Weiss prezradil, že na spadnutie je príchod staronového hráča do tímu. „Verím, že sa papierovo vybaví a dotiahne prestup Sharaniho (Zuberua). Uvidíme, ako vážne je na tom Strelec s trieslom a Vladom s ramenom,“ uviedol lodivod obhajcu titulu.

Cestu Slovana za víťazstvom naštartoval po peknej prihrávke Tigrana Barseghjana Vladimír Weiss mladší. „Je to môj syn, ja ho nechcem chváliť, ale tú kvalitu má. Rovnako ako Tigran, Strelec či Rodriguez. Ale musím pochváliť celé mužstvo, nebol tam slabší výkon,“ vyzdvihol svojich zverencov. Druhý gól strelil v 90. minúte Jaromír Zmrhal.

Darwin Nunéz Čítajte viac Dúbravka bol bezchybný a udržal čisté konto. Liverpool rozhodol v 99. minúte

Weiss len jemne naznačil najpálčivejšiu tému minulého týždňa, ktorou bol zákaz prestupov od FIFA kvôli dlhu voči bývalému hráčovi. „Káder máme užší, aj vinou zranení, aj vinou vlastnou. Z toho sa musíme poučiť a robiť lepšie rozhodnutia.“

Weiss priznal, že mnohými odchodmi sa najvyššia súťaž oslabila. „Musíme matematicky uhrať 16 bodov, ani súperi nevyhrajú všetko. Čím skôr to chceme uhrať,“ povedal Weiss s tým, že hráčom dal v prípade zisku titulu v predstihu sľub.

„Keď už bude rozhodnuté, budem ich po dvoch – troch púšťať na skoršie relaxy, aby bol Slovan pripravený na leto. A potrebujeme rozumne doplniť káder a zvýšiť konkurenciu. Ale obdivujem, čo predvádzajú v tom veku naši hráči. Máme najstaršie, najskúsenejšie ale aj najlepšie mužstvo,“ zakončil Weiss.

Poklady ligy. Ktorí hráči odišli za milióny? Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Nie je to pravidlo, no aj zo slovenskej ligy...
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #FC Spartak Trnava #Niké liga