Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Polievka sa blysol gólom, Banská Bystrica však doma tri body neudržala. Trenčín prerušil dlhočiznú sériu

V piatkovom zápase 20. kola futbalovej Niké ligy remizovala Banská Bystrica s Trenčínom 1:1. Do vedenia išli domáci Polievkom jeho 11 gólom v sezóne, ale aktívnejší futbalisti spod hradu Matúša Čáka zaslúžene vyrovnali Gajdošom.

16.02.2024 19:28
SR Futbal NL 20.kolo Banská Bystrica Trenčín BBX Foto:
Banská Bystrica a Trenčín si podelili body.
debata

V prvom polčase boli viac na lopte hostia, boli aktívnejší a vytvorili si šance. Najväčšiu nevyužil v 41. minúte Soares, keď strieľal v malom vápne do žrde.

Na začiatku druhého polčasu Gajdoš sám pred brankárom Hruškom v šestnástke neposlal loptu do odkrytej bránky. A tak prišiel trest.

Po centri Marquinha sa presadil pri žrdi hlavou kanonier Róbert Polievka.

Trenčania nepoľavili a v 70. minúte vyrovnal spoza šestnástky parádnou strelou presne k žrdi Gajdoš. Hostia sa na ihrisku súpera gólovo presadili po vyše 400 minútach.

V nadstavenom čase nevyužil veľkú šancu Hollý, takže oba tímy si body delili.

Niké liga – 20. kolo:

Banská Bystrica – Trenčín 1:1 (0:0)
Góly: 58. Polievka – 70. Gajdoš. Rozhodovali: Ruc – Pozor, Kmec, ŽK: Marquinho – Gong, 836 divákov.
Banská Bystrica: Hruška – Pišoja, Hlinka, Willwéber, Záhumenský – Veselovský (80. Depetris), Richtárech (76. Považanec), B. Ľupták, Marquinho (85. Hanes) – Polievka, Rymarenko
Trenčín: Kukučka – Kmeť, Bondarenko, Stojsavljevič, Kozlovský – Bariš – Gong (76. Sunday), Ibrahim, Gajdoš (90.+1 Hájovský), Soares – D. Hollý

Hlasy po zápase:

Mário Auxt, tréner B. Bystrice: „Chceli sme v tomto zápase možno niečo zmeniť a v prvom polčase nám to až tak nevychádzalo. Súper svojou kvalitou a silou na lopte nás viac zatlačil do defenzívy. Chceli sme byť viac nebezpeční smerom dopredu, čo nám nevychádzalo. Bolo tam veľa strát lôpt pri našom prechode dopredu a tým sme boli aj málo silní na lopte.

Museli sme viac brániť. V druhom polčase sme určité veci zmenili, podarilo sa nám streliť gól. Trenčín bol však stále na lopte silnejší, ale darilo sa nám zatvárať priestory. Napriek tomu sa hosťom podarilo vyrovnať. Duel ukázal kvalitu.“

Ilija Stolica, tréner Trenčína: „Bol to dobrý zápas. Ukázali sme našu hru, teda to, čo chceme hrať. Napriek tomu, že sme predviedli svoj futbal, mali sme veľa kombinácií, držali sme loptu, často sme strieľali a mali i šance, tak neberieme tri body.

Som z toho smutný, mali sme smolu v zakončení. Zaslúžili sme si vyhrať tento zápas, žiaľ nevyhrali sme ho. Domáci tiež ukázali kvalitu. Vďaka kvalitnému strelcovi akým je Polievka stačila Bystrici aj jedna šanca na gól. My sme nepremenili šance, ale posúvame sa kvalitatívne nahor od zápasu k zápasu."

Najdrahšia zostava Niké ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Nemusia byť najlepší, no údajne sú najdrahší....
debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #MFK Banská Bystrica