Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekvapenie v Ružomberku, Trnava nedala ani gól. Dunajská Streda sa doma vytrápila

Futbalisti DAC Dunajská Streda zvíťazili v 19. kole Niké ligy nad Skalicou 1:0. O nečakaný výsledok sa postaral Ružomberok, ktorý si doma poradil so Spartakom Trnava 1:0.

10.02.2024 16:54 , aktualizované: 18:07
Bernát Lavrinčík Foto: ,
Víťazstvo Ružomberka zariadil gólom Samuel Lavrinčík (na snímke vľavo s Jánom Bernátom).
debata

Ružomberok tak natiahol šnúru bez prehry v najvyššej súťaži na šesť zápasov. Patrí mu ôsma priečka, Trnava nevyužila šancu dostať sa pred Žilinu a zostala tretia o dva body za ňou.

O osude duelu rozhodla akcia z 24. minúty, keď Jan Hladík potiahol ružomberskú akciu po pravom kraji, na hranici „veľkého vápna“ oslovil nabiehajúceho Samuela Lavrinčíka a ten presnou strelou k pravej žrdi zaznamenal jediný gól stretnutia.

Trnava sa najmä v druhom polčase snažila vydolovať aspoň bod, no na veľmi dobre pracujúcu defenzívu Liptákov recept nenašla.

Niké liga – 19. kolo:
MFK Ružomberok – Spartak Trnava 1:0 (1:0)
Gól: 24. Lavrinčík. Rozhodovali: Glova – Straka, Vitko, ŽK: Tučný, Frühwald – Poznar, Daniel, 1374 divákov
Ružomberok: Frühwald – Luterán, Malý, Maslo, Gabriel, Tučný (62. Seleký) – Múdry (77. Sefčík), Zsigmund, Lavrinčík – Hladík (62. Boďa), Chrien (83. Kotula)
Trnava: Takáč – Šulek, Koštrna, Štetina, Mikovič (59. Burke)- Zeljkovič – Bukata (70. Paur), Bernát (59. Bainovič) – Ofori (59. Azango), Poznar, Daniel

Hlasy po zápase:
Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: „Vedeli sme, ako môžeme uspieť proti Trnave. Prvý polčas bol vyrovnanejší. Boli tam pasáže, keď mužstvo malo aj slušné držanie lopty, lenže neboli sme schopní dostať sa do finálnej tretiny. Voľné priestory v strede ihriska sme však dokázali využiť, ale chalani to nevedeli posunúť vyššie. jedna z mála akcií, ale pekná nám vyšla. Chlapcov musím pochváliť, že Trnavu nepustili do vážnej šance. Boli tam závary, niekoľkokrát lopta preletela pred našou bránou, ale hráči to zvládli a stretnutie odbojovali.“
Michal Gašparík, tréner Trnavy: „Za túto prehru si môžeme sami. Pokiaľ netrafíte bránu, tak nemôžete vyhrať. Nám to všetko lietalo mimo bránky. Pri situáciách okolo šestnástky, alebo v nej, keď bolo treba nájsť nohu hráča, tiež to išlo mimo. A zase sme s Ružomberkom dostali prvý gól. Potom hrať proti tomuto súperovi je to veľmi ťažké. Navyše, bolo to po situácii, na ktorú sme sa chystali, no nezvládli sme to. Druhý polčas sme začali dobre, dostali sme sa do tlaku, ktorý trval pätnásť-dvadsať minút. No keď ani z neho sa nič nevyťažilo, už to bolo ťažké. Rozhodol však prvý polčas.“

Dôležité víťazstvo Dunajskej Stredy

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v nad MFK Skalica 1:0. Jediný gól padol v 69. minúte, jeho autorom bol Brunetti, ktorý prekonal Junasa hlavou. DAC získal dôležité body v boji o hornú šestku.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Skalica 1:0 (0:0)
Gól: 69. Brunetti, ŽK: Gruszkowski, Goure, Herc – Krčík. Rozhodovali: Kráľovič – Pozor, Štofik, 4836 divákov
DAC: Popovič – Gruszkowski, Kačaraba, Brunetti, Andzouana (83. Oddei) – Vitális, Dimun, Jürgens (78. Herc) – Dolček (46. Mendez), Trusa, Ramadan (68. Goure)
Skalica: Junas – Krčík, Hradecký, Podhorin, Černek – Morong, M. Nagy, Hollý (74. Mášik), Gaži (82. Matejov) – Haša (74. Vlasko), Smékal (62. Sobczyk)

Hlasy po zápase:
Xisco Muňoz, tréner DAC: „Bol to náročný zápas aj z toho pohľadu, že niektorí hráči hrali prvýkrát spolu. Napriek tomu sme mali už v prvom polčase niekoľko príležitostí. Videli sme, že musíme urobiť zmenu. V druhom polčase sme mali prevahu, mali sme šance po štandardných situáciách a veľa striel. Dôležité bolo, aby sme získali tri body. Dnes bolo možno len 10 minút podľa mojich predstáv. Chce to čas, sme stále v procese.“
Pavol Majerník, tréner Skalice: „Po zápase mám zmiešané pocity. Prvý polčas bol z našej strany solídny. Mali sme dobrú organizáciu hry, dobré prechody do útoku, nebezpečné situácie. Podržal nás brankár Junas, hlavne pri šanci Trusu. V druhom polčase sme začali byť pasívni. Absolútne nič nám nevychádzalo – prechodová fáza, organizácia hry. Dunajská Streda nás pritlačila, mala viacero štandardných situácií a z jednej skórovala. Potom sme už nemali dostatočnú kvalitu, aby sme so zápasom niečo urobili.“

Zlaté Moravce nevyužili čierny deň Godála

Futbalisti ViOnu Zlaté Moravce-Vráble sa ani v 19. kole Niké ligy nedočkali prvého víťazstva v tejto sezóne. V sobotňajšom stretnutí úvodného jarného kola prehrali s MFK Dukla Banská Bystrica 0:2 a so štyrmi bodmi uzatvárajú 12-člennú tabuľku. Dukla sa udržala na štvrtom mieste.

Banská Bystrica mohla ísť do vedenia v 12. minúte, no Godál nepremenil jedenástku. Krátko po prestávke kapitán Dukly oslabil svoj tím, keď sa po druhej žltej karte musel porúčať pod sprchy.

Už o chvíľu však hostia napriek početnej nevýhode otvorili skóre. Po Polievkovom centri sa presadil hlavou Willwéber a ich triumf poistil v 72. minúte ďalší obranca Záhumenský.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – MFK Dukla Banská Bystrica 0:2 (0:0)
Góly: 61. Willwéber, 72. Záhumenský, ŽK: Moško, Mondek – Záhumenský, Godál, Migaľa, ČK: 51. Godál (Dukla) po 2. ŽK. Rozhodovali: Očenáš – Hancko, Pacák, 2067 divákov.
Zlaté Moravce: Lukáč – Suľa, Moško (46. Majdan), Drame, Jinjolava – Duga – Mészáros (76. Mondek), Balič, Brenkus (65. Nonikašvili), Tabatadze (65. J. Švec) – Kuzma (76. Balaj)
Banská Bystrica: Hruška – Pišoja, Migaľa, Godál, Willwéber, Záhumenský – Richtárech, Slebodník (55. Ľupták), Hlinka – Polievka (89. Depetris), Rymarenko (84. Považanec)

Hlasy po zápase:
Michal Hipp, tréner Zlatých Moraviec: „Som veľmi sklamaný, takýto vstup do jarnej časti som si nepredstavoval. Opäť sme inkasovali góly po hrubých chybách. Úvod stretnutia bol hektický, súper mal šance, my sme trafili Brenkusom brvno, na druhej strane hostia nedali penaltu. Druhý polčas sme začali ináč. Prišlo vylúčenie hráča hostí, po ktorom sme paradoxne inkasovali po zbytočných chybách. Jednoznačným rozdielový hráčom bol Polievka. Napriek našej presilovke Dukla ukázala svoju kvalitu. Za celý zápas sme si nevytvorili stopercentnú šancu.“
Mário Auxt, tréner Banskej Bystrice: „Chceli sme vstúpiť do jarnej časti úspešne, čo sa nám aj podarilo. Od úvodu sa zápas vyvíjal, mali sme možnosť aj my aj domáci, ktorí trafili brvno, my sme nepremenili penaltu. Po zmene strán prišlo naše vylúčenie. Pomohla nám štandardka, z ktorej sme dali gól. Hráči uverili, že sa tento zápas dá vyhrať. Po druhom góle sme si to už dokázali ustrážiť.“

Tesný duel v Podbrezovej, Michlovce stále bez výhry

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová vstúpili do jarnej časti Niké ligy víťazstvom. V sobotnom dueli zdolali MFK Zemplín Michalovce 2:1.

Domáci bodovali naplno po dvoch predchádzajúcich ligových prehrách. Zemplínčania stále čakajú na prvú výhru v najvyššej súťaži v tejto sezóne a patrí im predposledná priečka.

Úvodný gól padol už po sto sekundách. Brankár Frelih nepresne rozohral, loptu zachytil Kováčik, posunul ju Parajovi a ten z 15 metrov vystrelil presne k žrdi. Na začiatku druhého polčasu Frelih fauloval domáceho Kabonga, ale sám faulovaný nepremenil penaltu.

Napokon na 2:0 zvýšil v 69. minúte Sanusi pri zadnej žrdi po centri Kováčika. Michalovčania zásluhou Marcina z penalty zdramatizovali koncovku, no vyrovnať sa im už nepodarilo.

FK Železiarne Podbrezová – MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)
Góly: 2. Paraj, 69. Sanusi – 77. Marcin (z 11m). ŽK: Paraj – Niarchos, Shimamura. Rozhodovali: Dohál – Štrbo, Košecký, 741 divákov.
Podbrezová: Rehák – M. K. Bartoš, Bakaľa, Mielke – Kováčik, Bajo, Chyla, Paraj – Galčík (86. Markovič), Kabongo (72. Osei), Sanusi (72. Talakov, 90+4 Š. Faško)
Michalovce: Frelih – Bednár (82. Magda), Dzotsenidze, Volanakis – Shimamura, Vaško (68. Van Kessel), S. Danko (82. Žofčák), Veremieiev – Niarchos (56. Issa), Arevalo (68. Ramos), Marcin

Hlasy po zápase:
Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Nie je to pekná výhra, ale zaslúžená. Bol badateľný tlak z prvého jarného zápasu. Boli sme kŕčovití, ale na ihrisku nebezpečnejším mužstvom. Súper hrá o holý život, urobil veľa zmien v zostave, sú to teda pre nás dôležité tri body. Verím, že výhra nás upokojí. Musíme ešte získať presnosť a kontrolu nad hrou, ak chceme byť dlhodobejšie úspešní. Potešilo ma, že sme sa popasovali s osobnými súbojmi v defenzíve, bola to aj úloha pre zimnú prípravu a urobili sme v tomto smere pokrok. Dôležité boli tri body a som rád, že sme ich získali.“
Peter Struhár, tréner Michaloviec: "Nevyšiel nám začiatok zápasu. Urobili sme individuálnu chybu a dostali tak rýchly gól. Zámer a plán do zápasu sa tým pádom zmenil. Chceli sme hrať do rýchleho útoku, čo sa nám v prvom polčase začalo dariť až po polhodine. Potom sme začali byť nebezpeční. Domáci chceli hrať útoky stredom, kde to majú nacvičené, ale nemalo by sa nám stávať, že v čase keď sa dostávame do zápasu, tak súperovi darujeme ďalší gól z rýchlej kontry po odkope. Musím pochváliť tím za reakciu, keď brankár chytil penaltu, čo nám dodalo energiu a do posledných minút sme sa bili o jeden bod. Škoda, že nám chýbala agresivita v pokutovom území. Za ten koniec zápasu by sme chceli bod, boli sme k nemu blízko.“

Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #DAC Dunajská Streda #Niké liga