Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan sa naladil na Graz dominantným výkonom. Zvýšil náskok v tabuľke, no prišiel o Borjana

Futbalisti lídra najvyššej súťaže Slovana Bratislava zvíťazili v zápase 19. kola Niké ligy na pôde druhej Žiliny jednoznačne 4:0. O góly úradujúceho majstra sa postarali Tigran Barseghjan, Vladimír Weiss, Džaba Kankava aj nová posila Gerson Rodrigues. Belasí tak v tabuľke zvýšili náskok na mužstvo spod Dubňa na 10 bodov.

09.02.2024 19:34 , aktualizované: 19:51
SR Žilina šport futbal NL 19. kolo ZAX Foto: ,
Futbalisti Slovana (na snímke Jaromír Zmrhal) nedali súperovi zo Žiliny žiadnu šancu.
debata (3)

Slovan sa tak najlepším spôsobom naladil na štvrtkový zápas play off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy, v ktorom sa predstaví na trávniku Sturmu Graz.

Škvrnou na dominantnom výkone belasých bolo zranenie brankárskej jednotky Milana Borjana. Ten sa zranil pri jednom zo vzdušných súbojov a po desaťminútovom ošetrovaní ho v bráne nahradil Martin Trnovský. „Dúfam, že s Milanom Borjanom to nie je nič vážne. Uvidím, aké budú výsledky," povedal pre Nova Sport tréner Vladimír Weiss.

Dominik Greif Čítajte viac Koniec kariéry? Ani neviem, či ešte budem zdravý! O Greifovom boji s neviditeľným súperom a podpore od Nadala

Jeho zverenci natiahli šnúru bez prehry v lige na 14 zápasov a pod Dubňom boli lepším mužstvom. V prvom polčase im najskôr vyšla kolmá akcia po osi Vladimír Weiss ml. – David Strelec – Tigran Barseghjan a arménsky útočník zblízka otvoril skóre.

Druhý gól dal Weiss, keď arbiter Ziemba dostal od videorozhodcu pokyn, aby si išiel pozrieť situáciu po rohovom kope Slovana, keď Adango v šestnástke zahral rukou.

Belko strelu krídelníka hostí z jedenástky vyrazil, no Weiss sa už z dorážky nemýlil – 0:2. V 82. minúte sa presadil aj Jaba Kankava a skóre duelu uzavrel Gerson Rodrigues, keď premenil pokutový kop po faule Ndjeungouea na Blackmana.

„Keď vyhráte 4:0 musíte byť spokojný. Hráči ma milo prekvapili, predviedli sme taktický, disciplinovaný a kvalitný výkon," doplnil Weiss. Niké liga má cez víkend na programe ďalších päť zápasov.

19. kolo NL:
MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava 0:4 (0:2)
Góly: 9. Barseghjan, 36. Weiss ml., 82. Kankava, 90.+6 Rodrigues (z 11 m). Rozhodovali: Ziemba – Poláček, Bednár, ŽK: Minárik (Žilina), 4235 divákov.
Žilina: Belko – Leitner, Minárik, Ndjeungoue – Ďatko (46. Bari), Adang (73. Nsona), Gidi (73. Myslovič), Javorček – Essomba (73. Sauer), Bile (46. Iľko), Jambor
Slovan: Borjan (59. Trnovský) – Blackman, Kašia, Bajrič, Wimmer – Zmrhal, Kankava, Savvidis (90.+2 Pauschek), Barseghjan (90.+2 Lichý), Weiss ml. (72. Rodrigues) – Strelec (90.+2 Marcelli)

Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina: „Gratulujem súperovi k víťazstvu i k taktike, ktorú zvolili. Slovan nás prekvapil systémom, ktorý hral. Nám sa v defenzíve nedarilo byť v správnych priestoroch, a kvalitným hráčom Slovana to stačilo. Nemali sme dnes kvalitu ani v útoku, nedokázali sme Slovan prekvapiť. Ak urobíte toľko chýb ako my dnes, tak taký súper ako Slovan to využije a aj streleckou prevahou to potvrdí. My musíme pracovať tak, aby sa aj nová zostava presadila kvalitou, verím, že sa to podarí už v ďalšom zápase.“
Vladimír Weiss st., tréner Slovana: „Pre nás veľmi dôležité víťazstvo, zápas prvého s druhým je vždy plný emócií. Vážim si prácu Žiliny, poznám kvality ich hráčov, mal som prirodzený rešpekt v dobrom zmysle slova. Nehrali sme moc dobre v príprave, dnes sme však podali výborný výkon. Toto mužstvo, keď je koncentrované a je dobre psychicky a takticky pripravené na zápas, tak si dovolím povedať, že v lige nemá súpera. Som rád za výkon, za jednoznačné víťazstvo a gratulujem hráčom. Je to výborný prvý krok do jarných bojov.“

Standings provided by Sofascore
3 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Niké liga