Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vráti sa na výslnie? Tatran chce kúpiť boháč, ktorý z treťoligového tímu spravil majstra krajiny

Zdá sa, že najstaršiemu futbalovému klubu na Slovensku sa blýska na lepšie časy. Nový, moderný štadión je už vo výstavbe a hovorí sa o záujme zahraničného podnikateľa.

12.01.2024 20:18
SR Prešov Futbal Štadión Výstavba TK POX Foto:
Začiatok búracích prác na starom štadióne Tatranu v januári 2018.
debata (3)

Tatran by chcel kúpiť poľský podnikateľ Michal Swierczewski, zakladateľ siete predajní s elektronikou x-kom. Informoval o tom profil Futbalové zákulisie, ktorému informácie potvrdili viaceré nezávisle zdroje z Poľska.

46-ročný biznismen už v rodnom Poľsku ukázal, že s futbalom to myslí vážne. Koncom roka 2014 sa stal majiteľom Raków Čestochová, ktorý vtedy účinkoval až v tretej poľskej lige.

Tatran Prešov Čítajte viac Štadión v Prešove mal problémy, hrozil aj katastrofický scenár. Ako sú na tom Košice?

Po príchode nového šéfa veci nabrali prudký spád. Už v roku 2019 Raków postúpil do najvyššej poľskej súťaže, kde sa udomácnil medzi špičkou Ekstraklasy.

Rákow minulú sezónu získal titul poľského majstra a na jeseň sa predstavil v skupinovej fáze Európskej ligy. Dvakrát už získal aj Poľský pohár.

špekulácia o záujme Świerczewskiho v posledných dňoch koluje na sociálnych sieťach v Poľsku, informovala o nej aj verejnoprávna televízia TVP. Predstavitelia prešovského klubu zatiaľ neposkytli oficiálne vyjadrenie.

Najväčšie futbalové štadióny na svete Fotogaléria - 81 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete 40 najväčších futbalových...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #investor #majiteľ #1. FC Tatran Prešov #Raków Čestochová #Michal Swierczewski