Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spartak oznámil prvú zimnú posilu. Do Trnavy prišiel mladý Chorvát z liahne Dinama Záhreb

Spartak Trnava v stredu predstavil prvú posilu pred jarnou časťou Niké ligy. Klub sa dohodol s chorvátskym stredopoliarom Tomislavom Krizmaničom.

03.01.2024 16:58
Tomislav Krizmanič Foto:
Tomislav Krizmanič.
debata

Dvadsaťdvaročný stredopoliar je odchovanec Dinama Záhreb, kde prešiel mládežníckymi kategóriami a v rokoch 2019 a 2020 bol členom mužstva, ktoré sa dvakrát dostalo až do štvrťfinále mládežníckej Ligy majstrov. V druhom prípade sa gólom podieľal na vyradení Bayernu Mníchov v osemfinále. Informoval o tom oficiálny web Spartaka.

Za chorvátske mládežnícke reprezentačné výbery odohral dovedna 47 zápasov a v sezóne 2019/20 bol členom Dinama Záhreb, ktoré získalo majstrovský titul, hoci si ako 18-ročný mladík pripísal iba jeden štart.

Gianluigi Buffon Čítajte viac Pravidlo platí od roku 1875. Buffon otvoril Pandorinu skrinku a chce revolučný krok pre futbal

Sezónu 2022/23 strávil na hosťovaní v druholigovom chorvátskom celku NK Rudeš Záhreb. Po roku sa vrátil, no v uplynulom lete zmenil dres a jeseň odohral v NK Croatia Zmijavci. V tejto sezóne odohral 15 zápasov a od jarnej časti bude obliekať trnavský dres.

„Je to mladý, talentovaný futbalista, ktorý môže hrať na všetkých stredových pozíciách, aj pod hrotom. Tým, že prešiel akadémiou Dinama Záhreb, má veľmi dobré futbalové návyky. Dobre číta hru, má dobrý prvý dotyk a výbornú finálnu prihrávku,“ uviedol tréner Michal Gašparík.

Podľa neho je Chorvát využiteľný do kombinácie a klubu mu dá šancu, aby sa ukázal v konkurencii mužstva. "A keď sa uchytí a presadí sa v najvyššej súťaži, tak sa mu zmluva predĺži na ďalšie obdobie,“ doplnil Gašparík.

Najdrahšia zostava Niké ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Nemusia byť najlepší, no údajne sú najdrahší....
debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Niké liga #Tomislav Krizmanič