Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan frčí vo ferrari. Potiahli ho Weissove kone zo starších ročníkov

Futbalisti DAC Dunajská Streda mali v máji slovanistov na lopate. Životná šanca im ufrnkla. A ďalšia sa nemusí tak skoro opakovať.

18.12.2023 16:01
15. Slovan vs Lille Foto: ,
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava.
debata

V tomto ročníku určite nie. Je otázne, či sa v marci vôbec stretnú v jednej skupine, v ktorej sa bude súperiť o titul.

Na jeseň robili v Dunajskej Strede všetko, čo bolo v ich silách, aby si skomplikovali život. Ľahko sa vzdali lídra Kalmára, najlepšieho strelca Krstoviča a všetko si odskákal tréner.

Ktovie, či nový stihne na Žitnom ostrove zapustiť korene. Stal by sa malý zázrak. Ani jednému jeho predchodcovi sa to ešte nepodarilo.

Vladimír Weiss Čítajte viac Slovan pracuje na veľkom návrate reprezentanta. Weiss prezradil mená nechcených hráčov

Sezóna odštartovala sľubne. Zdalo sa, že viacerí začnú Slovanu šliapať na päty. Výborne sa rozbehli Trenčín i Podbrezová, Trnava postúpila do skupiny Konferenčnej ligy, návrat do špičky hlásila Žilina. Progres napokon potvrdili len Žilinčania. Ale na Slovan to zatiaľ nestačí.

V lete nemali na Tehelnom poli peniaze, aby udržali Čakvetadzeho, uvoľnili Medveděva, Greena i kapitána De Marca, väčšinu jesene nehrával Weiss junior.

Belasí straty zvládli lepšie, ako sa čakalo. Káru potiahli Weissove kone zo starších ročníkov. Čavrič, ktorý chytil najlepšiu formu za osem bratislavských rokov, nezmar Kucka, obetavý Kankava, lepšiaci sa Barseghjan…

Juraj Kucka Čítajte viac Veľké derby so susedom: Slovan spoznal súpera v konferenčnej lige. Náš sektor tam bude plný, tvrdí Weiss

Slovan je doma kráľom. V Európe hrá síce tretiu ligu a v klube sa občas posťažujú na nabitý program, množstvo zápasov, veľa cestovania, ale práve tieto skúsenosti zdvíhajú tímu v lige sebavedomie.

Tréner Weiss umnejšie ako vlani rotoval hráčov v zostave a má za sebou najlepšiu jeseň od návratu na Tehelné pole.

Aspoň na rozbitých slovenských futbalových cestách sa tím vezie vo ferrari a súperi ho naháňajú v trabantoch. A občas musia zastaviť v depe, lebo dostanú defekt.

To nie je len o kvalite, ale aj podmienkach, financiách, kádri. Slovan sa o domáce dominantné postavenie nemusí zatiaľ triasť.

Najdrahšia zostava Niké ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Nemusia byť najlepší, no údajne sú najdrahší....
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #DAC Dunajská Streda #Niké liga